Mainos
Koti Uutiset Muistisairaudet lisääntyvät koko ajan

Muistisairaudet lisääntyvät koko ajan

Muistisairaiden ihmisten määrän odotetaan kaksinkertaistuvan Euroopassa vuoteen 2050 mennessä, kertoo Alzheimer Europen uusin raportti. Tuolloin Euroopassa arvioidaan olevan lähes 19 miljoonaa muistisairautta sairastavaa ihmistä.

Euroopassa arvioidaan olevan tällä hetkellä yli 9 700 000 muistisairasta ihmistä. Vaikka muistisairauksien esiintyvyys on raportin mukaan laskussa, sairastuneiden määrän arvioidaan nousevan merkittävästi väestön ikääntymisen ja Euroopan kasvavan väkiluvun vuoksi.

– Muistisairaiden ihmisten määrän merkittävä nousu tulee aiheuttamaan vieläkin suurempaa painetta hoidolle ja tukea tarjoaville palveluille, ellei parempia keinoja hoitaa tai ennaltaehkäistä muistisairauksia löydetä. Hallitusten täytyy varmistaa, että maat ovat valmiina tähän kasvavaan tarpeeseen, toteaa Alzheimer Europen johtaja Jean Georges.

Raportin mukaan muistisairauksien esiintyvyys on laskenut miehillä kaikissa ikäryhmissä ja naisilla kaikissa ikäryhmissä 75–79-vuotiaita lukuun ottamatta verrattaessa kymmenen vuoden takaisiin arvioihin.

– On lupaavaa, että terveellisillä elämäntavoilla, tiedottamisella sekä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden parantuneella kontrollilla on vaikutus myös muistisairauksien esiintyvyyteen, sanoo Georges.

­Alzheimer Europen raportti julkaistiin helmikuun puolivälissä.  Alzheimer Europe on Muistiliiton eurooppalainen kattojärjestö. Siihen kuuluu 39 jäsenjärjestöä 35 Euroopan maasta.

Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT