Mainos
Koti Terveydentekijät Ota kuituympyrä avuksi! Niin mikä ihmeen kuituympyrä?

Ota kuituympyrä avuksi! Niin mikä ihmeen kuituympyrä?

Nykyisten ravitsemussuositusten mukaan pitäisi syödä vähintään 25-35 grammaa kuitua päivässä. Harvalla suomalaisella tämä toteutuu.

Ravintokuidun merkitys terveydelle on kuitenkin erittäin tärkeää: se muun muassa alentaa monien sairauksien riskiä sekä vaikuttaa painonhallintaan ja suoliston toimintaan. Energiaa ei kuidusta juurikaan saada, joten se ei lihota.

Uusi, ravitsemussuositusten mukaisesti kehitetty kuituympyrä auttaa arjen ruokavalinnoissa.

-Ympyrä hahmottaa mitkä ruuat sisältävät kuitua. Pelkillä kasviksilla, niin terveellisiä kuin ne ovatkin, on vaikea saada päivän kuituja kasaan, kertoo Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen.

-On tärkeää saada sekä viljakuituja että kasviksista, marjoista ja hedelmistä kuituja. Niillä kaikilla on terveyden kannalta erilaiset vaikutukset, Mensonen jatkaa.

Viljakuidut on helpoin koota täysjyvätuotteista, mutta niitä saa kohtuullisesti myös vaaleasta, vähempikuituisesta leivästä. Ruoat, jotka sisältävät runsaasti kasviperäistä kuitua, ovat myös hyviä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteitä.

-Kuitumäärä on hyvä ruuan monipuolisuuden mittari. Lääkkeenomaisia kuituvalmisteita ei tarvitse syödä, kun syö joka päivä viljatuotteita ja kasviksia, toteaa Mensonen.

Leipäviikkoa vietetään 7.-13.9.2015. Tämän vuoden teema on kuitu ja sen tärkeys ruokavaliossa.

Joko tutustuit lukemattomiin muihin juttuihimme?

Klikkaa alla olevaa kuvaa suuremmaksi

kuituympyrä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT