Mainos
Koti Uutiset Rokottamattomia lapsia alle prosentti

Rokottamattomia lapsia alle prosentti

Lasten rokotuskattavuus on Suomessa erittäin hyvä ja rokottamattomuus harvinaista. Kattavuuksissa on kuitenkin eroja eri rokotteiden ja eri alueiden välillä. Tiedot käyvät ilmi valtakunnallisesta rokotusrekisteristä.

Vuonna 2017 syntyneistä yli 98 prosenttia eli lähes kaikki lapset ovat saaneet kurkkumädältä, jäykkäkouristukselta, hinkuyskältä, poliolta ja Hib-taudeilta suojaavan viitosrokotuksen. Monissa kunnissa kaikki lapset saavat viitosrokotuksen.

Tuhkarokolta, sikotaudilta ja vihurirokolta suojaavan MPR-rokotteen on saanut noin 96 prosenttia pikkulapsista. Noin kolme viidestä kunnasta ylsi laumasuojan kannalta tärkeään, vähintään 95 prosentin kattavuuteen.

Suurimmista kaupungeista yli 97 prosentin MPR-kattavuuden saavuttivat muun muassa Turku, Tampere, Jyväskylä ja Seinäjoki. Myös monessa pienemmässä kunnassa vuonna 2017 syntyneiden lasten rokotuskattavuus on erinomainen. Helsingissä MPR-rokotteen on saanut lähes 96 ja Espoossa 97 prosenttia pikkulapsista.

Myös pneumokokkirokotteen suosio on kasvanut viime vuosina. Vuonna 2017 syntyneistä sen on saanut 96 prosenttia. Rotavirusrokotteen on saanut noin 93 prosenttia ja vesirokkorokotteen yli 80 prosenttia lapsista.

Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.

-Tuoreiden rokotusasenteita ja -luottamusta tarkastelevien kyselytutkimusten mukaan Suomessa suhtaudutaan hyvin myönteisesti rokotteisiin ja rokottamiseen ja rokottaminen nähdään hyvänä tapana suojautua tauteja vastaan, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n erikoistutkija Jonas Sivelä.

Hyvin harva lapsi on rokottamaton

Rokottamattomuus on Suomessa harvinaista. Kun tarkastellaan alle kouluikäisiä lapsia kokonaisuudessaan, vain noin prosentti lapsista ei ole saanut kansallisen rokotusohjelmaan kuuluvia perusrokotuksia lainkaan kolmeen ikävuoteen mennessä. Kouluikään ehtineistä 6 -7 vuotiaista lapsista ilman perusrokotuksia jää vain 0,6 prosenttia.

”Neuvoloissa työskentelevillä ammattilaisilla on tärkeä rooli rokotusluottamuksen rakentamisessa ja vahvistamisessa. Meillä Suomessa vanhemmat suojaavat lapsiaan rokotuksilla ehkäiseviltä vakavilta taudeilta erinomaisen hyvin”, sanoo THL:n ylilääkäri Ulpu Elonsalo.

Tiedot rokotuskattavuuksista perustuvat valtakunnallisen rokotusrekisterin ajantasaisiin tietoihin. Rokotusten kirjaamiseen ja tiedonsiirtoon liittyvien puutteiden vuoksi todelliset rokotuskattavuusluvut voivat olla vielä hieman rokotusrekisterin lukuja korkeampia.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT