Mainos
Koti Terveydentekijät Sampo Kaulanen antaa täsmävinkin pimeän ajasta kärsiville

Sampo Kaulanen antaa täsmävinkin pimeän ajasta kärsiville

Kaamosmasennuksesta tai yleisestä pimeän talven vetämättömyydestä kärsivien määrä ei ole Suomessakaan vähäinen. Kysyimme, kuinka Lapin perukoilla touhuava koko Suomen tuntema K-kauppias Sampo Kaulanen selättää kaamosmasennuksen oireet. Ja Sampon vastaus yllättää.

Lappilainen mies ottaa oikein hämmentyneen ilmeen ja toteaa:

-Oon ihmetelly tuota, kun jengi jauhaa kaamosväsymyksestä. Itse en suoraan sanottuna edes tiä mitä se on, Sampo yllättää.

Energinen pohjoisen mies arvelee, että ainakin osasyy ilmiöön on suoranaista sanahelinää. Mies varoo loukkaamasta oikeasti masentuneita ihmisiä, mutta:

-Tuntuu että nuita väsymyksiä keksitään koko ajan… On lomaltapaluuväsymys, työväsymys… Ihmisen pitäs keskittyä elämässään hyvään meininkiin eikä keksiä koko aikaa mistä sitä väsymystä ehtii hakemaan. Sillä välttyy koko aiheelta, Sampo laukaisee.

Sampo liputtaa aivan viimeisen päälle positiivisen ajattelun suuntaan. Jokaisesta asiasta pitää yrittää löytää hyvät puolet. Kummasti ne negatiiviset asiat siinä hälvenevät – ja mieli piristyy.

-Ei kannata nurista turhista. Thaimaata sanotaan hymyjen maaksi mitä se onkin. Siltikin siellä sataa puolet vuodesta, eikä se vie ihmisten iloa.

 

Kuva: Jussi Ratilainen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT