Mainos
Koti Uutiset Terveystaloa kiristetty - potilaiden henkilötunnuksia voinut päätyä vääriin käsiin

Terveystaloa kiristetty – potilaiden henkilötunnuksia voinut päätyä vääriin käsiin

Terveystalon sähköiseen verkkoajanvaraukseen on kohdistunut tietojenkalastelua. Tämän seurauksena yksittäisten henkilöiden henkilötunnus on todennäköisesti saatu selvitettyä.

-Olemme hyvin pahoillamme asianomaisten puolesta ja olemme ryhtyneet välittömästi toimenpiteisiin estääksemme vastaavan tapahtumisen jatkossa, sanoo Terveystalon tietoliikenteestä vastaava johtaja Juha Juosila.

-Kalastelun mahdollisuus on ollut tiedossamme ja olemme olleet aiemmin yhteydessä tietosuojavaltuutettuun asian tiimoilta. Rakennamme parhaillaan verkkoajanvaraukseen vahvaan tunnistautumiseen pohjautuvaa ratkaisua ja olemme nyt päättäneet jouduttaa sen käyttöönottoa. Välittömänä toimenpiteenä olemme nostaneet verkkoajanvarauksemme teknistä valvontaa ja parantaneet valmiuksiamme vaikeuttaa rikollista toimintaa. Näin pyrimme estämään mahdollisuuden koneelliseen tietojen kalasteluun, kunnes vahvaan tunnistautumiseen perustuva ajanvaraus on käytössä.

Tietojen kalastelun kohteena eivät ole olleet potilastiedot, eikä vaaraa niiden joutumisesta kalastelun kohteeksi ole ollut. Terveystalon sähköisessä verkkoajanvarauksessa käsitellään vain nimi- ja henkilötunnustietoja, joita ei EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan ole luokiteltu arkaluonteisiksi henkilötiedoiksi.

Kiristyskirje

Tapaus tuli esiin Terveystalon saaman kiristysviestin perusteella. Terveystalo on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille ja ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle sekä Suomen kyberturvallisuuskeskukselle. Lisäksi asianosaisiin henkilöihin on oltu yhteydessä.

-Tietosuojavaltuutetun toimiston tämänhetkisen arvion mukaan verkkoajanvarauksen suojaukseen liittyvät toimenpiteemme ovat tilanteeseen nähden riittäviä, Juha Juosila kertoo.

Terveystalo suhtautuu asiaan erittäin vakavasti ja on ryhtynyt toimenpiteisiin vastaavien tapausten estämiseksi.

-Meillä on vuosittain 1,2 miljoonaa potilasta, joista merkittävä osa suosii verkkoajanvaraustamme. Sähköisten palvelukanavien merkitys heidän hoitoonpääsynsä varmistamiseksi on erittäin tärkeää. Mikäli kuitenkin havaitsemme rikollista toimintaa ennen vahvaan tunnistautumiseen siirtymistä, olemme varautuneet rajoittamaan verkkoajanvarauksen käyttöä, Juha Juosila sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT