Mainos
Koti Uutiset Uusi leipätutkimus: Kuluttaja ei piittaa pakkausmerkinnöistä

Uusi leipätutkimus: Kuluttaja ei piittaa pakkausmerkinnöistä

Kuluttaja valitsee leivän tuoreuden ja maun perusteella. Vaikka täysjyväviljan ja kuidun terveysvaikutuksista tiedetään paljon, ei kuluttaja ensisijaisesti tarkista pakkauksesta leivän kuitu- tai täysjyväpitoisuutta.

Tämä ilmenee Leipätiedotuksen teettämästä kuluttajatutkimuksesta. Jopa lähes kolmasosa kuluttajista ei välitä pakkausmerkinnöistä lainkaan. Merkityksellisimmäksi leivän valintakriteeriksi kuluttajat ilmoittavatkin leivän tuoreuden, ja hiukan yli puolet kuluttajista tarkistaa pakkauksesta Parasta ennen -päivämäärän.

Terveyden kannalta ajateltuna leipähyllyltä kannattaa valita täysjyväistä ja kuitupitoista leipää. Kuluttajista kuitenkin vain noin 38 prosenttia tarkistaa leivän sisältämän kuidun määrän pakkauksesta.

-Tämä on mielestäni yllättävän pieni luku, vaikka terveystrendi näyttäisi olevan valloillaan, ihmettelee Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen.

Leipä on runsaskuituista, kun sen kuitupitoisuus on yli 6 g / 100 g.

-Kehotan Leipäviikolla tarkistamaan leivän kuitupitoisuuden pussista. Se on helpoin tapa päästä terveellisen leivän jäljille, kannustaa Mensonen.

Jotta täysjyvän terveysvaikutukset saavuttaisi, tulisi täysjyvää saada päivässä 50-90 grammaa. Syömällä 4-5 täysjyväleipäviipaletta saa kokoon päivän täysjyväannoksensa.

Leipäviikkoa vietetään viikolla 37 (12.-18.9.2016)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT