Mainos
Koti Uutiset Uusi tutkimus: Jo 45% miehistä kantaa tätä sukupuoliteitse tarttuvaa infektiota!

Uusi tutkimus: Jo 45% miehistä kantaa tätä sukupuoliteitse tarttuvaa infektiota!

Tuoreessa tutkimuksessa, jossa tutkimusaineistona käytettiin lähes 1900:aa miestä kävi ilmi, että lähes puolella, tarkkaan ottaen 45 prosentilla miehistä oli tartunta.

Mistä on kyse?

HPV:stä, toisin sanoen papilloomaviruksesta. Se on tällä hetkellä yleisin sukupuoliteitse tarttuva infektio. Tutkimus tehtiin Yhdysvalloissa ja julkaistiin hiljattain JAMA Oncologyssa. HPV on myös Väestöliiton selvityksen mukaan Suomessa yleisin sukupuoliteitse leviävä virus.

Tutkimustulosten mukaan painoarvoista oli se, että tutkituista neljäsosa eli 25 prosenttia oli altistunut myös virustyypille, joka aiheuttaa syöpää. Syövät esiintyvät suussa, genitaalialueilla ja peräaukossa.

HPV:hen on rokotus, mutta miehet eivät ole löytäneet sitä. Kondomi suojaa hyvin HPV:ltä.

HPV:tä on olemassa yli sataa eri tyyppiä. Ihmisen elimistö kehittää aikaa myöten vasta-aineita papilloomavirusta vastaan, mikä johtaa taudin lieventymiseen, ja useimmiten spontaaniin paranemiseen. Uusimman tiedon mukaan papilloomavirus poistuu elimistöstä maksimissaan neljän, viiden vuoden kuluttua tartunnasta. Tupakoimattomilla virus yleensä poistuu paremmin. Pienellä osalla potilaista infektio jää kuitenkin pysyväksi, jolloin limakalvo voi vaurioitua ja siitä voi kehittyä syöpää edeltävä muutos. Naisilla HPV on merkittävä kohdunkaulansyövän riskitekijä.

HPV tarttuu helposti myös suuseksin välityksellä. Onkin arvioitu, että jopa kolmasosa suusyövistä olisi papilloomaviruksen aiheuttamia.

Alla HPV:n aiheuttama kondylooma eli visvasyylä miehen peniksessä.

kondylooma_wikimedia_commons

Kuvituskuva ei liity uutiseen.

6 KOMMENTIT

 1. ”HPV:hen on rokotus, mutta miehet eivät ole löytäneet sitä. Kondomi suojaa hyvin HPV:ltä.”

  Tämä on paskaa, täyttä paskaa. Ei kai sitä ole miehet löytäneet kun sitä ei missään tarjota.

  Ensinnäkin, Suomessakin on aiemmin ollut vain naisilla papa-kokeita ja seulontoja HPV:n ja kohdunkaulan syöpien varalta. Nykyään on käytössä yleiset rokotusohjelmat HPV:tä vastaan ainoastaan tytöille/nuorille naisille mutta ei pojille/miehille? Miksi miehiä ei rokoteta? Miksi miehiä ei ole tiedotettu HPV:n vaaroista?

  HPV altistaa myös muille kuin kohdunkaulan syöville, mm. suusyövät/kurkkusyövät, joten se on vaarallinen myös miehille. Mutta tämän faktan monet viralliset lähteet ”unohtavat”. Suurin osa seksuaalisesti aktiivisista ihmisistä (n. 80%) on altistunut virukselle, osilla se näkyy kondyloomana (näppylöinä, muutoksina ihossa), osa sairastuu syöpiin ja osa ei reagoi mitenkään joten he saattavat kantaa virusta tietämättään.

  Toiseksi, toisin kuin aina toitotetaan niin kondomi on surkea suoja HPV:tä vastaan, tutkimusten mukaan se suojaa vain noin 7 kertaa kymmenestä, eli 70% suoja. HPV on hyvin yleinen ja usein täysin näkymätön kiusalainen. Seksissä käytetään usein myös käsiä, suuta, yms. ja vaikka kondomi olisikin käytössä niin HPV voi tarttua ihokosketuksesta muihinkin suojaamattomiin kohtiin, myös muualle kuin sukuelimiin.

 2. Eihän se rokotus enää MIEHIÄ auta, niinkuin ei NAISIAKAAN – pikkutyttöjä rokotettiin koulussa -miksei pikkupoikia? ? Ennen seksielämää se pitää ottaa tai saada ihan miten vaan…

 3. Ensinnäkin tuo luku heittää niin häränpyllyä kun vaan voi naurettava väite. Eikä tuota todellakaan kaikille tule kenelläkään tutulla ei ole sitä ja tästä olen 100% varma. Mitään rokotuksia en suosittele ottamaan jos kerran on pitkä aikainen kumppani ja ei pane kun sen kanssa. Jokainen tosin tehkööt oman päätöksensä ottaako vai ei mutta lapsille ei tätä sais mennä laittamaan ennen 18 v ikää. Näin kertoi serkkuni joka on lääkäri!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT