Mainos
Koti Oma tarina Vantaalaislapsen koulukiusaamiskohu - äiti: "Koulun ehdotus on absurdi"

Vantaalaislapsen koulukiusaamiskohu – äiti: ”Koulun ehdotus on absurdi”

Vantaalla rajun koulukiusaamisen uhriksi joutunut 14-vuotias tyttö loukkaantui pahoinpitelyn seurauksena muutama viikko sitten. Kerroimme asiasta tuolloin. Tyttöä osoitettiin laservalolla ja hänen silmänsä on vaarassa sokeutua. Jo ennestään hänen toisen silmänsä näkökyky on rajallinen.

Äiti kertoi asiasta sivustollemme kirjoittamassaan kirjeessä ja purki pettymystään kouluun ja rehtoriin, jotka eivät hänen mielestään tarpeeksi vakavasti suhtautuneet asiaan. Uhri on se, joka on aiemmin joutunut vaihtamaan luokkaa ja koulua, ei kiusaaja.

Voit lukea aiemman jutun kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Nyt äiti päivittää kuulumisia sivustollemme. Julkaisemme hänen kirjeensä lyhentämättömänä alla:

On kulunut nyt neljä viikkoa tyttäreni laserkiusauksesta Vantaan Tikkurilassa. Rehtori ei kolmeen ensimmäiseen viikkoon vastannut soittoihin, ei viesteihin. Palaveri joka saatiin vihdoin monen viikon koululle pommittamisen jälkeen sovittua kaatui, kun tekijän vanhempi ei saapunutkaan paikalle. Rikosilmoituskin tehtiin, mutta uusimman tiedon mukaan se ei johda kuin lastensuojeluilmoitukseen koska tekijä on alle 15-vuotias.
Koulu ei antanut kuin varoituksen lapselle, vaikka sanottiin, että vakavissa tapauksissa voidaan erottaa joksikin ajaksi. Elikkä meidän asiamme ei ollut tarpeeksi vakava koulun mielestä. Samaan aikaan muut jatkavat opiskelua ja elämää normaalisti. On jopa ehdotettu koulun ja kiusaajan vanhemman puolelta, että tekijä kirjoittaisi kirjeen ja asia olisi sitten siinä. Absurdia ja edesvastuutonta!
Toinen oppilas tuo laittomaksi luokitellun aseen kouluun, vahingoittaa sillä tyttöäni tahallisesti niin että emme tiedä pilaako tämä koko hänen tulevaisuutensa, niin kirje! Kuinka joku edes kehtaa! Vaadin koululta tekijän ja vanhemman pyytämään anteeksi face to face, mutta vanhemmille tämä ei sovi. Opettaja lupasi palata asiaan mutta eipä ole mitään kuulunut.
Sama kaava ja samat laiminlyönnit tapahtuvat jälleen mitkä edellisessä koulussakin, jossa tyttöni hakattiin henkihieveriin, eikä silloinkaan tehty mitään, ei pyydetty edes anteeksi. Olen ihmeissäni että asia vaan jätetään leijumaan. Tyttäreni luottamus kouluun ja ajatus turvallisesta koulunkäynnistä sekä turvallisista aikuisista on mennyttä, eikä hän halua enää koskaan mennä kouluun. Olisiko asia näin jos koulu olisi toiminut heti tilanteessa, ja vanhemmat? Olisi tekijä pistetty pyytämään anteeksi ja tyttöni ohjattu lääkäriin. Veikkaan että ei, sillä tytölläni olisi luottamus siihen että aikuiset puuttuvat ja hoitavat asian.
Ei tullut edes kotiin ilmoitusta asiasta. Tyttäreni näkö on edelleen huono laserin tuhoista johtuen. Silmässä on sarveiskalvon sumentuma joka saattaa olla pysyvä, ja laserin aiheuttama, josta silmälääkärin lausunnot. Toinen silmä on syntymästä melkein sokea ja nyt vamma terveessä silmässä, joten jos vamma jää pysyväksi, on tyttöni melkein sokea. Tyttöni ei myöskään uskalla liikkua yksinään ulkona ilman aikuista oikeastaan ollenkaan ja lääkärissäkin paniikkikohtauksia on tullut kun viereen on istunut vieras ihminen.
Olen surullinen siitä kuinka asia on hoidettu vanhempien puolelta. Kuinka tällaiset vanhemmat nukkuvat yönsä? Surullinen myös siitä kuinka koulu on yrittänyt vältellä vastuuta asiasta. Kukaan ei siis voi tehdä mitään, ei poliisi, ei koulu, ei edes lapsen vanhemmat. Korvausasiat kyllä hoidetaan ja tullaan hakemaan, mutta mitenkäs tekijä tai koulu? Pääsevät kuin koira veräjästä? Missä vastuu?

Onneksi sentään tyttöni saa kriisiapua sekä pääsee nuorisopsykiatrian kuntoutukseen. Lukuisia puheluita ilman vastauksia, huolensekaisia öitä, surua, vihaa, tuskaa. Tahtoisin myös kiittää teitä ihania ihmisiä jotka olette kirjoittaneet kauniita ja tsemppaavia kommentteja, sillä kun olen näyttänyt ne tytölle on hän saanut niistä voimaa ja fiiliksen että joku tässä yhteiskunnassa välittää. Joten kiitos siitä❤

Äiti

 

52 KOMMENTIT

 1. Jaksamisia vanhemmille! Todella törkeää käytöstä koululta ettei asiaa ole hoidettu lukemani perusteella todellakaan mallikelpoisesti. Muistuttaisin että myös alle 15 vuotiaat ovat korvausvelvollisia, ja käsittääkseni tilanteessa pystyisi oikeusteitse vaatimaan vahingonkorvauksia näönmenetyksen johdosta. lapsen tulevaisuus on mahdollisesti mennyt pilalle. Toivottavasti viesti välittyy vanhemmille ja haette lapsellenne oikeutta asiassa.

  • Hei,ja kiitos myötätunnosta.Asiaa viedään kyllä korvauspuolelta eteenpäin,mutta suora anteeksipyyntö olisi ollut tytön psyykkisen terveyden kannalta hyvä,ja suurempi asia.En voi vaan käsittää mitä vanhemmat ajattelevat,kun eivät vastuuta lastaan tämmösen teon edessä.Surullista.

 2. Rikosoikeudellisesti alle 15-vuotias ei ole vastuussa, korvausvastuu on. Vaikkakaan mikään rahamäärä ei korvaa menetettyä näköä.
  Toivottavasti kiusaajan vanhemmat miettivät asioita hiukan, korvausvaatimusten saavuttua.
  Voimia ja kaikkea hyvää molemmille perheille.

  • Tässä ikäänkuin tuetaan kiusaajia jatkamaan toimiaan. Kiusaajat saavat olla ja jatkaa outoja puuhiaan, opettajat/rehtori yrittävät vain lakaista ongelmat pois alta! Todella hävytöntä ja sairasta. Kiusattu sairastuu ja kärsii… Kiusaaja ja vanhemmat tiukkaan kontrolliin /vastuuseen ja julkinen anteeksipyyntö!

 3. Tällaisissa tapauksissa tekisi mieli ottaa oman käden oikeus ja mennä näiden vanhempien ja kys. kiusaajan luokse käymään. Pistää niin vihaksi, että ei mitään järkerä. Toivottavasti kuitenkin asiat selkenevät mahdollisimman nopeasti ja tämä kiusaaja vähintään erotettaisiin koulusta ja siirrettäisiin muualle. Terveisin nuoren tytön isä.

  • Kiitos tsempeistä.Tosiaan koulun rehtori oli sitä mieltä että pelkkä varoitus riittää,ainoastaan vakavissa tapauksissa erotetaan.Olen hiukan eri mieltä asian vakavuudesta rehtorin kanssa?

  • Hei,eli rikosilmo siis on tehtykkin jo ja ei johda muuhun kuin lasuun johtuen tekijän iästä.Korvauksia kyllä haetaan.

 4. Jaksamisia vanhemmille ja tyttöle. Mua poika on kuristettu koulussa noin 4x kerta. Koske hän yritti suojaa omaan luokkalaisia. Mitääs maailma on menossa? Mistä meidän lapset/nuoret on menossa? Kuin koulussa ei saa uskalla omaan lapset. Sen joulut ei saanut ostaa omaan lapsille lahjat eikä joulua ruokaa. Koske ei pääse ite töissä normaali aikaa. Koske pitää suojaa omaan lapsen joka arkipäivä.

 5. Tää on sitä kuuluisaa vastuun pakoilua. Korvausvastuuta se ei poista vaikka rikosvastuuseenei saataskaan. Palkkaa nyt jumalauta se asianajaja kun keissi on kerta selvä. Semmonen mikä ei persettään penkistä nosta alle 5000€.

  • Varmasti haemme korvauksia asiasta asianajajan kautta kun joulu on taputeltu,asia ei jää tähän.Nyt kun olen saanut tytön kriisiavun ensin järkättyä.

 6. Vaikka rikostuomiota ei tulisikaan, niin vahingonnorvausvastuussa ovat alle 15-vuotiaatkin. Kannattaa olla yhteydessä asianajajaan tai julkiseen oineusavustajaan. Lisäksi koulun väki voi joutua rikosoikeudelliseenin vastuuseen, jos eivät suhtausu asiaan riittävällä vakavuudella.

 7. Törkeä tapaus. Kyllä tällaisessa tilanteessa pahoinpitelijä pitäisi erotta koulusta muuten ei tässä oöe mitään järkeä. Mitkä ovat motiivit pahoinpielijän suojelemiseksi?

  • No tätä juuri itse myös mietin.ja oon paljon miettinyt että nikä sitten on vakava asia jos ei tämä.

 8. Suomen opettajat maailman huippuluokkaa hoetaan, eivät osaa/välitä hoitaa heidän perustehtävää eli lasten työrauhaa!!! Potkut rehtorille. Valitus Opetushallitukseen, opetusministerille, Lii Anderssonille, kansanedustajille ja koulussa vanhempain neuvostolle! Järkyttävää laiminlyöntiä lasta kohtaan, kun vertaa vaikkapa al-holin lasten oikeuksien hoitoon, samaa huolenpitoa soisi Suomen kouluissa lapsille!!!

 9. On todella törkeää käytöstä koulun rexiltä, sekä tekijän vanhemmilta. Ihmettelen kovasti varsinkin tekijän vanhempia, että ei löydy selkärankaa pyytää naamatusten anteeksi. Se ei maksa mitään, mutta vaikutus voi olla uhrin tulevaisuuden kannalta isompi kuin arvaammekaan. Sitä en sen sijaan enään kovinkaan paljon ihmettele, miksi tekijä on tehnyt noin typerän ja vakavan teon. Nimittäin jos vanhempien käytös on noin typerää niin mitä silloin voi kasvatettavalta nuorelta odottaa. Sanontakin on, että suutarin lapsi se kulkee huonoissa kengissä.
  Mitä rexin toimiin tulee, niin hänen olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä onko oikea ihminen hoitamaan virkaansa. Nuorten kasvattajana, opettajana sekä elämän oikeisiin uomiin ohjaajana hän vie pohjan pois koko koulultansa. Rexi on ko.koulun ylintä valtaa ja ohjausta käyttävä henkilö. Tähän sopii myös tuo suutarin kenkä sanonta.
  Uhrille toivon mitä parhainta tulevaisuutta sekä silmän toiminnan palautumista. Muista, että kyseinen tapahtuma ei ole millään lailla sinun vikasi. Se on kokonaisuutta mietittäessä rexin, tekijän vanhempien ja tietysti tekijän vika.
  Kaikesta huolimatta toivon, että et menetä elämän kiinnostavuutta sekä meihin vanhempiin luottamista ja varsinkaan sinun omiin vahempiisi. Sinun vanhemmilla on varmasti myös todella pahaolo sekä iso huoli sinusta ja sinun tulevaisuudesta. Tsemppiä sinulle. Olet meidän monen tuntemattoman ihmisen mielessä.

  • Se on juurikin näin,kiitos kauniista sanoistasi❤ Tyttö ilahtui myös❤ Onneksi tyttö saa parasta hoitoa niin henkisesti kuin fyysisestikkin ja kaikkeni teen että asiat selviää ja että tyttö pääsee jaloilleen❤

  • Voisiko koulusta ja kunnasta tehdä rikosilmoituksen, koska eivät ole kyenneet suojelemaan oppilasta pahoinpitelyltä?

   • Voi ja pitää tehdä, on syytä tutkia virkavelvollisuuden rikkomista. Rehtorin ja opettajan työ on taata turvallisuus koulussa. Rikkovat lakia ja laiminlyövät työtehtävänsä.

 10. Tämä on valitettavasti tätä päivää. Yleensähän se on uhri joka joutuu vaihtaa koulua, mikä on niin väärin ja antaa väärän kuvan siitä mikä on oikein. Toivottavasti näistä ei jää liian ikäviä arpia.
  Voimia teille.

 11. Eikö tuollainen vamman tuottaminen pitäisi ottaa niin vakavasti,että kiusaaja erotettaisiin koulusta ja johonkin hoitoon,ettei jatka tuollaista?Taivaan Isä on voimallinen parantamaan uhrin molemmat silmät täysin näkeviksi,mutta tuohon kyseiseen kouluun ei enää kannata mennä,kun on tuollaista.Helsingissä toimii kristillinen koulu,jota voi suositella,uskoisin olevan täysin turvallinen.Tsemppiä ja siunausta.!

 12. Sairasta ei voi muuta sanoa. Ei tuo minun korvaan kyllä kuulosta enää kiusaamiselta vaan pikemminkin kiduttamiselta. Toivottavasti ei mene näkö kokonaan. Kyllä on päässä jotain vialla jos pitää laaserilla osoitella toista silmään.

 13. Olisiko mahdollista tehdä myös rehtorin toimista tutkintapyyntöä? Pieni näpäytys sinnekin saattaisi olla paikallaan…

  • Ollaan tekemässä sekä opettajan että rehtorin toiminnasta tutkintapyyntö poliisille,liitetään siihen myös edellisessä koulussa tapahtunut epäkohta ja vastuunvälttely.Voin tänne myös päivittää mikä on lopputulema.Ja kiitos?

   • Tehkää nyt ihmeessä, ihmiset näistä tutkintapyyntöjä. Luulisi rupeevan kiinnostamaan, kun rupee virkavelvollisuuden rikkomisesta tulemaan tutkintaa ja syytteitä ja jos ei niin parhaimmassa tapauksessa loppuu kyseisten ihmisten työskentely alalla. Opettajan ja rehtorin pitää taata koululaisille turvallinen ympäristö ja tehdä koulukiusaajille jotain, ei niin että muut vaihtaa koulua kiusaajan takia.

    ”Oppituntien työrauhasta huolehtimisen eli turvallisuuden laiminlyömisestä seuraa kohtuuttomia inhimillisiä ja taloudellisia kustannuksia. Lisäksi tämä tarpeeton laiminlyönti rikkoo PERUSOPETUSLAKIA eli jokaisen oppilaan oikeutta saada opetusta turvallisessa oppimisympäristössä ”

 14. Toivottavasti saatte korvauksia. Henkisen puolen traumoista on vaikeampi saada korvauksia, vaikka lapseni menetti opiskelukykynsä. Ammatin hankkimisessa on ollut vaikeuksia, koska pahinta, mitä hän voi kuvitella, on joutua koulunomaiseen ympäristöön. Asian käsittely on kesken, mutta kävi miten tahansa, niin työelämään lapseni haluaa.

  Sen tiedämme, että Länsi-Helsingistä löytyy kouluja, joissa opettajat eivät juuri ole kiinnostuneita kiusaamisen lopettamisesta. Päinvastoin. Mielestäni joka ainoan oppilaan päästötodistukseen pitäisi laittaa merkintä siitä, onko hän osallistunut koulukiusaamiseen vai ei. Kiusaajilta pitäisi estää elämässä eteneminen samoin kuin he estävät toisilta oppilailta.

 15. Itse olen päättänyt, että jos koulu ei pysty, eikä koulua ylemmät kunnan tahot sekä sosiaalitoimi, lopettamaan kiusaamista, niin marssin poliisille ja teen rikosilmoituksen….Niin opettaja, rehtori, rehtorin esimies, vaikko koko opetuslautakunta, sosiaalitoi sekä kiusaajien vanhemmat.
  En antaisi mitään armoa tässä.

 16. Eye for an Eye

  Ei mulla muuta. Tosin jos kerran menetti näön viimeisestäkin silmästä niin kiusaajilta molemmat silmät.

 17. Tutkintapyyntö poliisille olisi nyt paikallaan, sen voi tehdä kiusatun vanhemmat. Herää epäilys (varmuus), että rehtori ( ja opettaja?) ei ole toiminut virkavastuunsa edellyttämällä tavalla. Nämä pitäisi saada aina eteenpäin. T. Opettaja

 18. Ei. Sitä samaa persläpitoimintaa ei tarvita lainkaan tänne meille sivistysvaltioihin.

  Sen sijaan voisivat alun alkaen pysyä poissa täältä. Kohta ajamme heidät täältä ihan itse, katsokaa vaan.

 19. Tehkää nyt välittömästi tutkintapyyntö opettajan ja rehtorin virkavellisuuden laiminlyönneistä. Niin ehkä rehtori saa lähteä tai toimintaan puuttuu joku muu ja tekee jotain että muut eivät menetä näköään näiden takia.

  • Tutkintapyyntö tehdäänkin,ja ajan kanssa.Näin opasti poliisikin kun olisin tehnyt rikosilmon koulun toiminnasta.Kiitos myös sinulle kumminkin?

 20. Hei,
  Koulujen ja rehtorien toimintaa valvoo Vantaalla opetustoimen johtaja ja sivistyslautakunta. Ota NYT HETI osaava asianajaja avuksesi ja tehkää poliisille ja kaupungin viranomaisille kantelu/selvityspyynnöt rehtorin/ opettajan toimista ja vaatikaa heiltä myös korvauksia omien tehtäviensä laiminlyönnistä.
  Tämän kaltaiset koulujen rehtorit ja opettajat pitää saada pois virasta kiireesti tai kohta on seuraava lapsi taas kiusaamisen uhrina ja lapsen elämä pilalla.
  Aktiivista otetta asian eteenpäin vientiin, Kati.

 21. Voimia teille!❤?
  Toivottavasti tekijät saavat kunnon rangaistuksen. Ihsn uskomatonta toimintaa!!
  Haluaisin auttaa tyttöäsi jos tarvitsette apua.
  Paljon lämpimiä ajatuksia tytöllesi ja koko perheelle❤??

 22. Hei,luin tätä tarinaanne ja kyllä kauhistuin;ei ole oikein. Koulussa ei laservaloitella ketään ja piste. Vaarallista leikkiä.Tällä pojallahan todennäköisesti perhetaustassa mättää jokin,niin se vaan aina on.Kyllä hän,kiusaajapoika on ongelma ei kiusattu tyttö.Ja onhan siellä koulussa muidenkin perheiden lapsia. Eihän kukaan oikeesti halua lapsiaan tuollaiseen kouluun, kyllä järjestys täytyy olla, ja asioihin puututtava. Kaikille kuuluu oppimisrauha. Mutta tuo ikä saattaa olla hankalin.Ehkä tuolloin kiusaamista esiintyy eniten. Nyt jos lapsi jotenkin sinnittelisi esim lukioon,uskon että tilanne muuttuisi.Siellä on jo toinen meininki;oikeasti opiskellaan,halutaan oppia eikä pelleillä. Tai sitten jonnekkin opiskelemaan.Lapsella pitäisi olla nyt jokin mielekäs harrastus,ja sitä kautta ehkä tulisi muita piirejä ja kontakteja mukaviin ja tavallisiin tyyppeihin.Aina on enemmän niitä mukavia ja hyviä ihmisiä.Niitä ei vain huomaa kun eivät pyri esille ja pidä ääntä itsestään.Voimia teille,älkää antako periksi.

  • Varmaan Jokiniemi, joka on kuuluisa kiusaamistapauksista joihin ei puututa, ne lakaistaan maton alle.

 23. Saatana, ei voi olla mahdollista että yhteiskuntamme on täysin munaton tällaisessa tilanteessa. Oli maahanmuuttotausta tai ei, tekijät on saatava vastuuseen ja uhrin on saatava kunnolliset korvaukset. Yhteiskunta on sen velkaa uhrille ja uhrin omaisille.

 24. Tapaustanne kun lukee, on se muistoja menneestä eli lapseni painajaismaisesta peruskouluajasta Kannelmäen kouluissa. Meillä rankka kiusaaminen kosketti koko perhettä niin vahvasti, että itsellä ei silloin voimat riittäneet taistella niin kuin olisi pitänyt. Nyt tämän hetken resursseilla haastaisin kaupungin oikeuteen perusopetuslain rikkomisesta lapsen turvallisen oppimisympäristön osalta ja erikseen vielä syyte virkavelvollisuuden laiminlyönnistä sille ala-asteen luokan opettajalle, jota ei kiusaaminen olisi vähempää voinut kiinnostaa. Päinvastoin, otti itsekin osaa siihen.

  Opettajakoulutukseen pääsyynkin on oltava psykologinen testaus, että kenellä tahansa ei olisi mahdollisuutta päästä lasten kanssa työskentelyyn. Tämän yhteiskunnan tulevaisuuden toivojen kohteluun pitäisi saada jonkinlainen järki ja lastenoikeuksien sopimusta, sekä ihmisoikeussopimusta on kunnioitettava myös suomalaislasten osalta!

 25. Nyt meillä on asiallisesti asioihin suhtautuva ministeri, eli Li Andersson.
  Joku tuolla ylempänä häntä irvi mutta teidän tilanteessa ottaisin häneen yhteyttä.

  Hän vastaa, muihin edustajiin verrattuna, erittäin hyvin ihmisten ongelmiin.

  Voisiko hän olla se ihminen joka kääntää tämän kiusaamisasian niin että tulisi laki että se on aina kiusaaja joka vaihtaa koulua?

  Mielestäni kannattaisi ainakin keskustella Lin kanssa.

  Vastikään myöskin kotona tapahtuvaa yksityisopetusta niin kauan että koulu on taas vaaraton tyttärenne sinne mennä.
  Yksityisopetuksen maksakoon opettaja, rehtori, koulu tai kunta, tapelkoon keskenään.
  Hienoa että jaksat käydä tätä taistelua.
  Uskon että saat muitakin kiusattujen lasten vanhempia mukaan kun saat asiaa vähänkään eteenpäin.

  Tytöllesi valtava hali ja teille vanhemmille voimia.

 26. Ikävä kyllä myös opettajat voivat jopa yllyttää kiusaamaan. Samoin voivat aina arvostella ala-arvoisesti. Vain rikosoikeudelliseen vastuuseen vetäminen toimii. Muuten tilanne ei muutu. Itsellänikin elinikäiset arvet ja ne jos mitkä pilasivat valtaosaltaan menestymiseni työelämässä. Minua kiusattiin toiselta luokalta kansakoulusta saakka myös lukiossa. Työelämässä sama peli jatkui monessa työpaikassa. Kun kiusaajaa kannustetaan lapsena mokomaan, jatkaa hän samalla tavalla työelämässä. Paras keino kiusaamisen kitkemisessä on puuttua asiaan jo tarhassa. Välitön sanktio jo pienenä toimii. Lapsia pitää ohjata toisia kunnioittavaan käytökseen ja rakentavaan erimielisyyksien hoitoon. Siis pitää opettaa, että jos toinen on eri mieltä, se on hänen mielipiteensä. Jos näyttää erilaiselta, entäs sitten. Mitä vahinkoa siitä on itselle, sehän on toinen ihminen. Opettaa hyväksymään erilaisuutta ja arvostamaan samanarvoisena ihmisenä kuin itse on. Osa silloisista luokkakavereistani katuu rankasti aiheuttamaansa, mutta kaksi pääjehua jatkavat samaa käytöstä myös aikuisena. Heitä kannustettiin siihen koulussa! Nykyisin kiusaaminen on vieläkin rankempaa kuin ennen. Vain sanktiot toimivat myös koulujen henkilökuntaan! Minäkään en voinut koulun ohi kävellä vuosiin jos lapset olivat välitunnilla.

 27. Hyvä Leijonaemo,
  luin asiastanne järkyttyneenä. Uskomatonta että sivistysvaltioksi kutsumassamme maassa tällainen on mahdollista. Minua viisaammat ovatkin jo antaneet lainopillisia neuvoja ja olet hienosti ottanut asioista itsekin selvää. Toivotan sinulle ja tyttärellesi, sekä koko lähipiirillenne voimia taistelussanne. Te ette ole yksin, minäkin ajattelen teitä. Erityisesti tsempit tyttärellesi, toivon että vaurioitunut silmä saadaan kuntoon. Henkiset vauriot ovat varmasti suuret, mutta haluaisin ajatella siten, että vain vahvimmille meistä annetaan raskaita taakkoja kannettavaksi. Tyttärestäsi kasvaa varmasti ainutkertainen aikuinen, selviytyjä, joka antaa omalla esimerkillään voimia muille kiusatuille. Paljon en voi tehdä, mutta haluaisin muistaa tytärtäsi pienellä pehmeällä paketilla ja kirjeellä. Voisiko toimitus ehkä ottaa minuun yhteyttä ja välittää muistiaiseni?

  • Kiitos paljon kaikille sydäntä lämmittävistä kommenteista ja neuvoista❤ Joukossa on voimaa,ja jokaisella lapsella meidän maassa on oikeus turvalliseen koulunkäyntiin.Ihana huomata kuinka moni ihminen välittää ja jaksaa tukea,se on lämmittänyt tyttärenikin mieltä kovasti❤ Päivitämme tilanteemme vielä myöhemmin.

 28. Myös rehtorin toimista voi ja kannattaa tehdä tutkintapyyntö vaikka ylemmäs koululautakuntaan tai aluhallintovirastoon. Hän ei selvästikköän ole hommiensa tasalla. Ehdottamasti twet myös twkijästä rikosilmoirukswn ja lastensuojeilmoituksen. Voi olla että siellä ei olla edes kyvykkäitä hoitamaan asioita

 29. Hei!
  Jos voit välittää tämän viestin sinun tyttärellesi: Oon tosi pahoillani siitä mitä oot joutunut kokemaan ja se on vain puhtaasti väärin. Sussa ei oo mitään vikaa eikä mitään syytä, jonka takia ois ok kohdella sua noin. Haluan pyytää anteeksi jokaisen niiden kiusaajan ja epäammattimaista opettajan/ rehtorin puolesta, jotka ei osaa sitä sinulta pyytää. Se on vähintä mitä sinun kuuluisi saada tässä tilanteessa ja se on niin niin niin väärin, etteivät he voi luopua ylpeydestään pyytääkseen sinulta anteeksi. Haluan vain rohkaista sinua jatkamaan eteenpäin ja tietämään että on mahdollista päästä näistä asioista ylitse ja että maailmassa on olemassa sellaisia ihmisiä jotka haluavat olla sinun ystäviä ja jotka haluavat sinulle vain hyvää ja rakastaa sinua ja sä olet ehdottomasti kaiken sen arvoinen. En oo koskaan nähnyt sua mut musta tuntuu että sä oot ihana ja kaunis ihminen! Onneksi sä oot olemassa! Sä tuut tekemään niin ihmeellisiä ja hienoja juttuja ja tähän astiset ihmiset ei oo niin isoi et ne pystyis sulta varastamaan sitä! Sulta ei voida varastaa sun identiteettiä ja elämää ja unelmia! Mä oon itse kokenu kaikenlaista kiusaamista yms. Henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja oon päässyt kaikesta yli ja eteenpäin niin että voin vilpittömästi sanoa että ne vastoin käymiset kääntyi mun voitoksi 100%! Siksi haluun laittaa sulle tän viestin ja toivon että sä kuulet tän! Koska toivoa on! Ja ne ei oikeesti voi varastaa sulta tulevaisuutta! Mä muistan sua mun rukouksissa ja toivon sulle kaikkea hyvää ja ihanaa ja kaunista! Sä oot aarre ja itse rohkeus! Sulta ei oikeasti voida varastaa toivoa ja tulevaisuutta!!! Älä usko mihinkään valheisiin, mitä tää kaikki ikävä toiminta on yrittäny sut saada uskoo susta itsestä tai sun elämästä! Se ei oo totta!!! Sä oot niin upea tyyppi ja mä ihailen sua ja sun elämää! Paljon rakkautta koko perheelle!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT