Mainos
Koti Uutiset Viranomainen: Varo näitä vauvaleluja - tukehtumisvaara!

Viranomainen: Varo näitä vauvaleluja – tukehtumisvaara!

Tukes eli Turvallisuus- ja kemikaalivirasto varoittaa saman valmistajan lastenleluista, joilla voi olla kohtalokkaat seuraukset.

Kyse on silikonisesta purulelusta. Malleja on kolme: kirahvi, joutsen ”tuttiketjussa” ja kaulanauhassa tai delfiini kaulanauhassa. Vaarana on kuristuminen ja tukehtuminen.

Tukes kehottaa poistamaan tuotteen välittömästi käytöstä:

-Toiminnanharjoittaja on sitoutunut vapaaehtoisesti suorittamaan toimenpiteet, joiden avulla markkinoilla sekä loppukäyttäjillä jo olevat tuotteet saadaan kerättyä takaisin. Kuluttajansuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä ja turvallisuusvaatimusten vastaisena palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Kuluttajansuojalaissa muutoksineen on tarkemmin kerrottu menettelystä.

Tukes toteaa, että lelu joka mahtuu testikappaleen läpi voi aiheuttaa vaaraa, jos lapsi työntää lelun osan syvälle suuhun – lapsi voi tukehtua leluun. Lisäksi kaulakorulelujen pakkauspussit ja niiden narut eivät olleet vaatimusten mukaisia. Pakkauspussit olivat pinta-alaansa nähden liian ohutta materiaalia ja ne voivat aiheuttaa tukehtumisvaaraa. Pitkä naru liitettynä vauvan leluun voi aiheuttaa kuristumisvaaraa.

Tuotteiden valmistaja Riikka’s sweet dreams on suhtautunut tiedottamiseen ansiokkaasti ja toiminut lelujen takaisinsaamiseksi.

Tuotteiden kuvat alla:

Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT