Mainos
Koti Ilmiöt Hämmentävä testitulos: Varo tätä ruokaa ja juomaa - alkometri värähtää jopa promilleen!

Hämmentävä testitulos: Varo tätä ruokaa ja juomaa – alkometri värähtää jopa promilleen!

Vanhempi konstaapeli Seppo Ijäs testasi kuisketta herättäneen suklaapatukan ja yskänlääkkeen. Testitulos puhuu omaa karua kieltään.

Alkometri värähti, ja kunnolla, jopa yhteen promilleen saakka. Näitä tuotteita ei siis todellakaan kannata maantiellä nauttia, ellei halua joutua selittelemään poliisin puhallusratsiassa asiaa.

Mistä on kysymys?

poliisiVanhempi konstaapeli Seppo Ijäs söi testimielessä Da Capo -suklaapatukkaa. Se sisältää hivenen rommia. Kun hän puhalsi alkoholitesteriin, viisari värähti hetkellisesti jopa 0,8 promilleen saakka. Kun vanhempi konstaapeli Seppo Ijäs otti hörpyn Resilar-nimistä yskänlääkettä, alkometri kapusi yhteen promilleen saakka. Juomamäärä oli noin viisi milligrammaa.

Ruoan ja juoman alkoholimäärät siis vaikuttavat testitulokseen. Täytyy kuitenkin muistaa, että jos suunsa huuhtelee vedellä syömisen jälkeen, tulos pienenee olennaisesti.

Käytännössä siis pitäisi ajaa maantiellä ratsiaan melko lailla suklaapatukan nauttimisen jälkeen, jotta viisari heilahtaisi. Tällaisessa tapauksessa tilanne aiheuttaisi ehkä hämmennystä autoilijalle – rattijuopoksi kukaan ei kuitenkaan näitä tuotteita nauttimalla viime kädessä leimaannu. Tarvittaessa tehdään uusintapuhallutuksia ja otetaan verikoe.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Kerran kurkkukipuisena olin syönyt vihreitä Carmolis-yrttikurkkukaramelleja. Karamelli oli vielä suussa, kun satuin puhallutettavaksi. Alkometri näytti 0,2 promillea. Tarkkuusalkometri näytti nollaa. Karamellissa ei ole alkoholia, mutta ilmeisesti vapautuvat yrttihöyryt vaikuttivat tavalliseen alkometriin, mutta ei tarkkuusalkometriin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT