Mainos
Koti Ilmiöt Hyvinvointisparraaja: Lopeta laihari tähän paikkaan!

Hyvinvointisparraaja: Lopeta laihari tähän paikkaan!

Hyvinvointivalmentaja Nina Hoskolla on painavaa asiaa painonsa kanssa kamppaileville. Hän sanoo, että sinun kannattaisi lopettaa laihduttaminen. Ihmisen tulisi omaksua kokonaan uusi tapa ajatella hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti.

Nina Hoskon mukaan ollaan ongelmissa, kun kiireiseen arkeen on lisätty uusi, tiukka ruokavalio miinuskaloreineen sekä lisätty kroppaa rääkkäävää liikuntaa.

-Unenlaatukin saattaa valmiiksi olla jo huonoa ja katkonaista korkeiden stressitasojen takia, niin tämä uusi ”elämäntapa” ei ainakaan sitä paranna, Hosko toteaa.

Rääkki saattaa johtaa siihen, että paino tippuu parin viikon ajan. Sitten homma menee lukkoon ja aineenvaihdunnan käynnistäminen onkin työn ja tuskan takana.

-Seuraa lannistuminen ja elämäntapauudistuksen päätepiste. Paino palaa takaisin. Osa saattaa vielä karsia kaloreita tässäkin vaiheessa, koska paino ei tipu. Kroppa menee tästä entistä kovempaan jumiin, väsymystä, unettomuutta, vatsavaivaa ja päänsärkyä on luvassa.

Mielekkäästi matkaan

Kuulostaako tutulle, Hosko kysyy. Missä mentiin mielestäsi pieleen?

-Vastaan: siinä vaiheessa kun aloitettiin tämä laihduttaminen.

Hosko toteaa kohdanneensa työssään vuosien myötä lukuisia ihmisiä, jotka käyvät rumban läpi uudestaan ja uudestaan. Vasta sitten he hakevat ammattilaisen apua.

-Kun aletaan tehdä oikeanlaisia kokonaisvaltaisia muutoksia kohti terveyttä, olo on energisempi, aineenvaihdunta käynnistyy eikä hidastu, aletaan rakastaa itseä enemmän ja arvostamaan omaa hyvinvointia, Nina Hosko maalailee.

Miten tämä uusi elämä sitten onnistuu?

-Ryhdytään valitsemaan terveyttä tukevia asioita ruokavalioomme, vähitellen korvataan näillä huonompia valintoja. Mutta mielekkäällä tahdilla, ei kaikkea kerralla, koska silloin kyse on kuurista. Aletaan juoda enemmän vettä. Aloitetaan liikunta kävelystä ja uinnista ja liikkuvuutta lisäävistä harjoituksista. Vahvistetaan keskivartaloa ja kropan tukea. Sitten vähitellen lisätään liikunnan määrää ja tehoja, mutta vain sen verran mitä oma arki kantaa, mistä kroppa palautuu ja kehittyy.

Hoskon mukaan ei ole väärin haluta painonpudotusta. Hän kuitenkin kokee, että sitä haetaan oman hyvinvoinnin kustannuksella.

-Tärkeää on, että arki, palautuminen, uni, nesteytys, ravinnonsaanti, sosiaaliset suhteet, työ, liikunta ja liikkuvuus sekä juhlahetket ovat kaikki tasapainossa.

Tärkeää on se, että ollaan onnellisia omassa elämässä ja tiedetään se, että suunta on koko ajan kohti terveyttä ja parempaa.

-Jos huomaa sen, että nyt on otettu askeleita väärään suuntaan, niin se ei ole luovuttamisen paikka. Silloin on aika pysähtyä ja miettiä, että missä mentiin vikaan ja mitkä ne omat tavoitteet olivatkaan ja mitä voin nyt heti tehdä, että suunta vaihtuu taas oikeaksi. Sekä miten voin jatkossa ennaltaehkäistä näitä tilanteita.

Milloin aloittaisin?

Nyt heti –käsite. Tähänkin hyvinvointiopas törmää.

-Se missä tämä ”nyt heti” pitäisi ottaa käyttöön on, että otetaan suunta järkevään elämäntapamuutokseen eikä kuuria kohti, lausuu Hosko.

Myös sitten kun –käsite on tuttu.

-Ei ole ensimmäinen eikä takuulla viimeinen kerta kun sanon sen, että ikinä ei tule sitä oikeaa hetkeä, kun ”kaikki on hyvin ja kiire lievittyy ja juhlat on juhlittu”.  Jos haluaa jotain, se aloitetaan N-Y-T!

Kuvassa Nina Hosko, Kuva: Oona Jokinen

Nina Noskon Hyvinvointivalmennus.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT