Mainos
Koti Oma tarina Jaana hurahti vuoropaastoon - 5 syytä miksi sinunkin pitäisi kokeilla

Jaana hurahti vuoropaastoon – 5 syytä miksi sinunkin pitäisi kokeilla

Vantalaainen Jaana innostui vuoropaastosta jo vuosia sitten nähtyään siitä kertovan Prisma-dokumentin. Hän kokeili sitä menestyksekkäästi takavuosina, mutta loukkaantumisen vuoksi sairaalaan joutuminen katkaisi kokeilun.

-Sen jälkeen oli jotenkin sellaista aikaa vaan, etten saanut itsestäni irti aloittaa uudelleen, vaikka mielessä se koko ajan oli, Jaana kuvaa.

Nyt Jaana on ollut vuoropaastoihminen jo viimeiset pari vuotta. Menestyksekkäästi. Hän kehuu vuolaasti elämäntapaansa.

-Olen virkeämpi, aloitekykyisempi, laihtunut olen 13 kiloa, kaiken kaikkiaan en tajua miksi en tätä aiemmin ole elämässäni aloittanut.

Jaana on yrittänyt laihtua vuosikaudet eri dieeteillä. Vuoropaasto on hänelle nyt elämäntapa, ja se sopii kuin voi puuroon.

Tässä Jaanan viisi perustetta sille, miksi juuri sinunkin kannattaisi kokeilla vuoropaastoa.

  1. Ainakin minulle on vaikeaa vähentää kalorinsaantia pysyvästi ”laihdutuslukemiin”, esimerkiksi 1200-1500 kilokalorin. Vuoropaastolla sinnittelen yhden päivän 600 kilokalorilla ja seuraavana päivänä saankin sitten syödä normaalisti vaikka 2400 kaloria. Pystyn aina kyllä sinnittelemään yhden päivän, kun tiedän että seuraavana saa syödä normaalisti.
  2. Suuri yllätys on se, että tällä ihan oikeasti laihtuu. Elimistömme on kai luola-ajoista alkaen tottunut siihen ettei ravintoa ole aina saatavilla. Se tykkää siitä että maha on välillä tyhjä.
  3. Suuri yllätys on myös se, että ei mene kuin pari päivää niin huomaat että tämä rytmi toimii. Ei sinulla ole edes paastopäivän jälkeen kovin nälkä. Ei puhettakaan että ryntäisit syömään 2400 kaloria yhdellä kertaa. Voi jopa olla niin että joudut itseäsi houkuttelemaan syömään. Jännä juttu tämä.
  4. Verensokeriarvoni ovat normalisoituneet, samoin verenpaineeni. Siinä syytä kovasti lisää olla vuoropaastolla. En tarvinnut aloittaa sokerilääkitystä, ja verenpainelääkkeistä toisen sain heittää mäelle kokonaan.
  5. Vaikka tässä kikkaillaan kalorivajeella, niin elimistö ei mene säästöliekille, koska keskiarvo ratkaisee, ja saat kuitenkin ravintoa hyvin joka toinen päivä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT