Mainos
Koti Terveydentekijät Jouluna voi herkutella myös kevyesti - uusi ilmainen reseptikirja

Jouluna voi herkutella myös kevyesti – uusi ilmainen reseptikirja

Tammikuussa monet ihmettelevät joulun aikaan tulleita lisäkiloja, mutta jouluherkkuja pystyy nauttimaan myös ilman huonoa omaatuntoa – kun ne valmistaa järkevästi.

Alku-valmennus ja Foodin julkaisivat ilmaisen Jouluresepti-vihon, jossa tuttuja ja perinteisiä jouluherkkuja on tuunattu niin, että niiden syömisestä ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Reseptit on kehittänyt Aino Mäkelä yhdessä Foodin Ambassador –tiimin kanssa ja ne ovat sokerittomia, gluteenittomia ja maidottomia. Resepteistä löytyy tietysti perinteiset joulupiparit ja vähän uudempaakin makumaailmaa, esimerkiksi glögijäätelö ja punajuurilohi. Riisipuurostakin on maidoton versio kookosmaitoon tehtynä.

Vaikka olisi ruokavaliostaan tarkka tai ”ikuisella laihdutuskuurilla”, ruokavalion pitää olla monipuolinen ja herkutteluunkin täytyy olla mahdollisuus, varsinkin juhlapyhien aikaan. Jos omassa ruokavaliossa herkuttelut ovat kokonaan kiellettyjä, sitä ei pysty noudattamaan ja silloin jojoillaan ja lihotaan vain lisää.

-Kun valmennan ihmisiä syömään ja voimaan paremmin, niin kiinnitämme paljon huomiota siihen, että syömisen pitää olla hauskaa, herkullista ja monipuolista. Pienet lipsahdukset eivät haittaa ja toisaalta lähes kaikki ruoat pystyy valmistamaan niin, että ne edistävät omaa hyvinvointia ja laihtumista. Tämä reseptikirja on siitä hyvä esimerkki, kertoo Alku-valmentaja Sami Sundvik.

Jouluaaton mässäilyt eivät lihota

Jos on vaikea vastustaa kaikkia joulun herkkuja, mikä on täysin ymmärrettävää, voi silti miettiä, tarvitseeko ihan kaikkea mahdollista maistaa. Toisaalta, vaikka pari päivää söisikin ihan mitä vain, se ei ketään vielä liiemmälti lihota. Siitä tulee korkeintaan paha olo. Ongelma tuleekin vasta silloin, kun joulusuklaiden ja glögin nauttiminen on alkanut jo pikkujouluista ja jatkuu taukoamatta loppiaiseen saakka ja vähän ylikin.

-Muista nauttia joulusta, valitse mahdollisuuksien mukaan terveellisempiä ruokia ja älä mässäile kuin korkeintaan kaksi päivää. Jos tämä ei kuitenkaan onnistu, niin tammikuussa on onneksi mahdollisuus ottaa uusi alku kevyempään uuteen vuoteen, ohjeistaa Alku-valmentaja Sami Sundvik.

Lataa ruokaopas tästä ilmaiseksi.

Kuvassa glögijäätelöä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT