Mainos
Koti Terveydentekijät Kropan kevätsiivous - hyvinvointivalmentajan tehovinkit!

Kropan kevätsiivous – hyvinvointivalmentajan tehovinkit!

Kevät on täällä! Nyt on hyvä terästäytyä kahdeksan tehovinkin avulla. Monille nämä ovat itsestäänselvyyksiä, mutta hyvä ne on kertauksen vuoksi aina itselleen muistuttaa.

Vinkit antoi hyvinvointivalmentaja Nina Hosko.

Kropan kevätsiivous lähtee tästä:

– Koeta juoda 2,5 -3 litraa vettä päivittäin.
– Muista säännöllinen ateriarytmi (noin 2-4 tunnin välein).
– Tarkasta, että aterioiltasi löytyy hyvä hiilihydraatin lähde (hitaasti imeytyvä), monipuolisia rasvojen lähteitä (HUOM! myös rasvanpolttoa havittelevat, teidän tulee saada monipuolisista lähteistä hyviä rasvoja) sekä proteiinin lähde.
– Muista kuitu, koska se edesauttaa suoliston ja vatsan toimintaa sekä ylläpitää kylläisyyden tunnetta.
– Välttelisin: makeutusaineita, sokereita, gluteiinia, huonoja ”höttöhiilihydraatteja” (vaaleat jauhot, pasta, leivät, pullat jne.), huonoja rasvan lähteitä ja kaikkia paljon prosessoituja tuotteita.
– Suosisin: marjoja, luomua, siemeniä, pähkinöitä, tosi värikkäitä ja tummia kasviksia (kuten lehtikaali, pinaatti, porkkanat, punajuuri, kaalit jne.), kalaa, kanaa, avokadoa, kasviöljyjä, jopa pienissä määrissä voita, kananmunia, eli kaikkea puhdasta ja ravintorikasta.
– Monipuolisuus ja mielikuvitus kunniaan! Eli kokeile rohkeasti erilaisia wokkeja, smoothieita, patoja, keittoja jne., kunnes löydät ne mistä tykkäät ja mitkä samalla tukevat terveyttäsi.
– Pidä silloin tällöin herkkupäivä, jolloin voit hyvin fiiliksin syödä rennosti. Tämä tekee ajoittain tosi hyvää mielelle ja aineenvaihdunnalle, kun syö selvästi enemmän kuin kuluttaa. Toki, jos tavoitteenasi on rasvanpoltto ja painonhallinta, niin liikaakaan näitä ei kannata järjestää. Suosittelen kokeilemaan miten sinulla toimisi esimerkiksi kerta viikkoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT