Mainos
Koti Ilmiöt Laserista apua herpekseen, nivelrikkoon ja moneen muuhun

Laserista apua herpekseen, nivelrikkoon ja moneen muuhun

Lääketieteellinen laser ei ole uutuus, mutta aika vähän käytetty Suomessa. Sitä pidetään kuitenkin monipuolisena parannus- ja elvytyskeinona. Meillä laser on enemmän tunnettu leikkaavista ominaisuuksistaan.

Laser on tunnettu tarkasta leikkausjäljestään, sitä suositaan muun muassa silmäluomileikkauksissa. Laserleikkauksen arpi on siistimpi ja pienempi kuin veitsellä tehty arpi. Se parantuu myös nopeammin.

On myös olemassa parantavista ominaisuuksistaan tunnettu laserhoito, joka perustuu puhtaaseen valoon, toisin kuin kirurginen laser.

Hoitava lääketieteellinen laservalo on valkoista, punaista tai sinistä. Eriväriset laservalot menevät kehossa eri syvyydelle.

Infrapunalaser eli näkymätön valo vaikuttaa syvempien lihasten ja nivelten ongelmiin. Punaisella valolla hoidetaan pintaa, kuten esimerkiksi ihoa ja limakalvoja.

Monipuolista apua

Lääketieteellisellä laserilla voidaan hoitaa erilaisia kroonisia ja akuutteja vaivoja.

-Esimerkiksi herpes, vyöruusu, kasvohalvaus, hermotulehdus, säärihaavat, makuuhaavat, käsi- ja jalkasyylät (erityisesti lasten), arat hammaskaulat, sanoo laserhoitaja Suvi Lahtinen.

Lahtinen lisää, että myös selkä-, niska-, kyynärpää-, hartia- ja polvivaivat, tietyt reumaattiset ongelmat ja urheiluvammat ovat tyypillisempiä vaivoja, joihin laserista on apua.

Karhupuiston Plastiikkakirurgiassa työskentelevä Lahtinen kiinnostui laserin hoitoa nopeuttavista ominaisuuksista olleessaan mukana yleisurheilussa.

-Erään urheilijan nivusvenähdykseen ei tahtonut löytyä mistään apua, Lopulta hän löysi lääketieteellisen laserin ja sai heti avun yhdellä hoitokerralla. Oli pakko selvittää lisää, ja tällä tiellä olen. Nyt olen täysin vakuuttunut laserin vaikutuksista, summaa Lahtinen.

Nivelrikkoonkin?

Sittemmin Lahtinen on hoitanut monenlaisia vaivoja laserin avulla.

-Isäni sai heti hoidon jälkeen apua kivuliaaseen kihtiinsä. Laserin hoitovaste on yleensä välitön. Myös kaikki muutkin autoimmuunitulehdukset ovat laserhoidon kannalta ihanteellisia.

Nivelrikkoa pidetään yleisesti ottaen hankalana, siihen ei oikein tahdo löytyä tehokasta apua. Samoin polven kierukan revähtymä. Molempiin on Lahtisen mukaan saatu apua laserista. Myöskin herpes on kantajalleen kiusallinen. Laserhoidossa laser poistaa ensin tulehdusta, sitten se auttaa kehoa parantumaan itse, jolloin ravinteet pääsevät oikeisiin paikkoihin kehossa. Näin keho rakentuu uudestaan, Lahtinen valaisee.

Laserhoito on Lahtisen mukaan myös oiva apu tulehduksen ja haavan hoidossa. Tulehduksissa laser parantaa vastustuskykyä, jolloin kehon oma paranemisprosessi edistyy.

Aineenvaihdunta tehostuu

Laserhoito perustuu terveen solun aineenvaihdunnan tehostamiseen. Se vaikuttaa paikallisesti immuunipuolustukseen, veri- ja imusuonien verenkiertoon ja solujen aineenvaihduntaan.

Haavanhoidossa lasersäteily nopeuttaa epiteelikudoksen ja kollageenin muodostumista, lisää verenkiertoa ja vähentää turvotusta. Se edistää myös arpien paranemista, joten sopii erityisen hyvin leikkausten jälkihoidoksi.

Laserilla voi olla normalisoiva ja ehkäisevä vaikutus, koska se vaikuttaa eri aineiden eritykseen, esimerkiksi endorfiineihin ja prostaglandiineihin. Nämä vaikuttavat muun muassa kiputiloihin.

Lue laaja tietopaketti lääketieteellisestä laserista SUOMEN LÄÄKETIETEELLINEN LASERYHDISTYS SLLY:n sivuilta, tästä.

3 KOMMENTIT

  1. Missä näitä hoitoja tehdään?Entä hinta? Es.vyöruusun hoitoon.Terv.Sinikka Kauppinen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT