Mainos
Koti Uutiset Mikä on sinun "hyvä syysi" juoda?

Mikä on sinun ”hyvä syysi” juoda?

Päihdelinkin Minun hyvä syyni -kampanja herättelee ihmisiä miettimään omia syitään juoda. Kampanja kestää syyskuun alusta marraskuun loppuun ja sen aikana kertyy ajankohtaista, myöhemmin julkistettavaa tietoa suomalaisten juomisesta.

Alkoholi kuuluu tiiviisti suomalaiseen arkeen ja juhlaan. Vain joka kymmenes kertoo olevansa raitis. Toiset juovat iloon, toiset suruun ja yksinäisyyteen. Jotkut juovat vain tavan vuoksi. Syyt voivat olla tiedostettuja tai tiedostamattomia. Nyt A-klinikkasäätiön suosittu Päihdelinkki.fi-palvelu haluaa selvittää, miksi suomalaiset oikeastaan juovat.

Usein ajatellaan, että alkoholihaitat koskettavat vain suurkuluttajia ja alkoholisteja. Näin ei kuitenkaan ole. Silloin tällöin haitallisesti alkoholia käyttäviä tavallisia ihmisiä on enemmän kuin suurkuluttajia, ja suuri osa yhteiskuntaa kuormittavista alkoholihaitoista syntyy valtaväestön alkoholinkulutuksesta. Sosiaaliset ongelmat ja vakavat terveyshaitat kasautuvat suurkuluttajille.

TNS-gallupin tutkimuksen (EHYT ry) mukaan suomalaiset suhtautuvat juomiseen varsin tiukasti: kohtuutta on korkeintaan neljä annosta alkoholia kerralla muutaman viikon välein – ja pari kertaa vuodessa voi ottaa hiukan enemmän.

-Kohtuuden ihanteen ja todellisen alkoholikäytön välillä vaikuttaa olevan melkoinen juopa, toteaa projektikoordinaattori Tiia Ruokosalo A-klinikkasäätiöstä.

Minunhyväsyyni.fi-kampanjasivustolla kannattaa vierailla. Siellä annetaan alkoholinkäyttöön liittyvää infoa. Sivustolla voi kirjoittaa myös oman hyvän syynsä juoda generaattorin luomiin etikettipohjiin.

Kampanjasivuston galleriaan julkaistut etiketit osallistuvat arvontaan, jossa palkintona on 150 euron arvoinen elämyslahjakortti. Parhaat etiketit julkaistaan myös Instagramissa.

Kampanjasivustolla voi osallistua lahjakorttiarvontaan myös jakamalla herätevideon omalla Facebook-seinällään.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT