Mainos
Koti Ilmiöt Motivoidu ja laihdu - TOP-5-vinkit!

Motivoidu ja laihdu – TOP-5-vinkit!

Laihduttaminen on helppoa. Väite on sikäli oikea, että jokainen meistä tietää tarkasti sen mekanismin. Hanki vähemmän energiaa ja kuluta enemmän. Jokainen meistä tietää myös laihduttavan ravinnon perustat: lautaselle enemmän vihreää – vähemmän rasvaa ja sokeria.

Onnistumisen perusta on kuitenkin motivaatiossa. Kukaan ei jaksa tsempata, ellei motivoi itseään ja motivoidu kunnolla.

Jokaisella meillä voi olla syynsä laihduttamiseen: hyvä olo, terveys, parinmuodostus, aivan mikä tahansa… Mutta muutamalla yksinkertaisella kikalla voit matkan varrella auttaa motivoitumistasi.

1. Osta itsellesi kokonumeroa tai kahta pienempi mekko. Ota se esiin säännöllisesti, ihaile ja katsele sitä. Kokeile päälle. Tänään vielä kiristää, ei mene vetoketju kiinni. Entäpä huomenna? Tämä hauska harjoitus motivoi sinua todellisella konkretialla.

2. Tee mielikuvaharjoituksia usein ja joka päivä. Mieti tilanne, missä haluat olla laihtuneena. Mikä motivoi sinua? Kesäiselle tanssilavalle saapuminen hoikassa kunnossa? Vuosittaiseen työtapahtumaan osallistuminen ja työkavereiden ihailut tyyliin ”oletpa muuttunut”? Vai kaupan sovituskoppi, jossa voit jatkuvasti kokeilla entistä kokoasi pienempiä vaatteita?

3. Pidä käänteistä ruokapäiväkirjaa. Toki kirjaat ylös ne ruoat, jotka päivittäin syöt. Mutta entäpä jos tekisitkin päinvastoin? Tulee mielihalu, et syökään, mutta kirjaat sen ylös. Yhtäkkiä huomaat, mitä kaikkea et syönytkään päivän aikana!

4. Leiki oman elämäsi yrittäjää. Suhtaudu laihduttamiseen kuin että olisit yrittäjä ja kehosi olisi yritys. Moni meistä on niin tunnollinen ettei voisi tehdä huonoja päätöksiä, kun kyse on jostain ulkopuolisesta asiasta, eikä vain omasta itsestä. Tässä psykologisessa harjoituksessa voit tehdä joka päivä valintoja sen mukaan, kuinka haluaisit johtamasi yhtiön menestyvän. Toimintaan liittyy tietenkin myös tarkka päivittäinen kirjanpito tilinpäätöksineen (=painoseuranta). Muista toki että vain viikkotilinpäätös on suuntaa-antava, ei päivittäiset turbulenssit.

5. Mikään ei motivoi enempää kuin konkretia. Kun vaakalukema näyttää viikossa 1,4 kilon pudotusta, mittaa vettä saman verran astiaan. Katso. Ihaile. Kummastele. Aplodeeraa. Tämän verran sinä olet laihtunut. Onnea!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT