Mainos
Koti Terveydentekijät Personal trainer Nina Hoskon neuvot: Ei kovalle rääkille ja kidutusdieeteille

Personal trainer Nina Hoskon neuvot: Ei kovalle rääkille ja kidutusdieeteille

Personal trainer Nina Hosko Hyvinvointivalmennus.fi:stä kertoi kuntoilun uusista tuulista: enää ei treenata verenmaku suussa.

Hyvinvointivalmennus.fi:tä jo useamman vuoden pyörittänyt kuntosaliohjaaja, yrittäjä ja personal trainer Nina Hosko kertoo maailman muuttuneen ainakin jollakin saralla positiivisempaan suuntaan.

-Ihmiset ovat alkaneet huomata, että kroppa on paljon monimuotoisempi kokonaisuus. Mentaalipuoli on yhteydessä fyysiseen ja toisin päin, Nina tietää.

Omaa vartaloaan ja haluamaansa kehitystä tulee siis tarkastella monipuolisemmin ja eri näkökulmista, eikä vanhalla ajatuskuviolla kovasta rääkistä, treenistä ja kidutusdieeteistä.

-Vielä joitakin aikoja sitten törmäsin siihen uskoon, että tuloksia ei tule esimerkiksi painonpudotuksessa tai kunnon kohotuksessa ilman suorastaan jäätäviä treenimääriä, kontrollointia ja vaa´alla hyppimistä. Treenit piti tehdä veren maksu suussa, Nina kertoilee.

Onneksi vanha ajattelutyyli on jäänyt pois, ja tähän Nina itsekin työssään tahtoo kannustaa.

-Nyt panostetaan myös stressinhallintaan ja palauttaviin harjoituksiin.

Älä treenaa liikaa!

Millaisia ohjeita personal trainer antaa tavalliselle treenaajalle?

-Suosittelen kokeilemaan, että vaikka muutaman viikon tekisikin treenit 70 prosentin tehoilla ja panostaisi hyviin, monipuolisiin, toiminnallisiin lämmittelyihin, jotka kestäisivät jopa puoli tuntia ennen treeniä, Nina neuvoo.

Nina Hosko

Liikkuvuuden lisääminen, tasapaino, kehonhallinta, jumien availu. Tämä kaikki olisi hyvä ottaa isompaan arvoonsa.

Treeniosuus voisi olla puolesta tunnista 50 minuuttiin, mutta hyvillä ja hallituilla tekniikoilla tehtynä, Nina korostaa.

-Loppuun sitten monipuolinen höntsäily ja verryttely kymmenestä kahteenkymmeneen minuuttiin. Huomaat eron!

Nina Hoskon mukaan tärkeätä olisi oppia kuuntelemaan omaa kroppaansa eli sitä, millaisista treenimääristä palautuu.

-Jos treenaat paljon, pudota kovatehoisten treenien määrää vaikka 20-40 prosenttia ja katso mitä se saa aikaan, hidastuuko kehitys. Vai kehitytkö itse asiassa paremmin ja onko energisempi olo. Jos näin käy, niin suosittelen jatkamaan sillä treenimäärällä. Toinen asia mitä treenien suhteen suosittelisin on aktiivisten palauttavien harjoitusten lisääminen. Eli kävelylenkit, liikkuvuusharjoitukset, foamrollailut, meditoinnit, jooga… Tee siis kaikkia juttuja, jotka huoltavat kroppaa ja rauhoittavat, laskevat stressitasoja ja samalla edesauttavat palautumista.

Ruokavaliossa keskitie

Nina Hosko suosittaa kuuntelemaan itseään myös siten, että jos henkisellä puolella on meneillään elämänmuutoksia tai stressaavia asioita arjessa, hän ei suosittele kovia treenejä.

-Se hajottaa vain kokonaisuutta. Panosta palauttaviin treeneihin, koska niillä on stressitasoja laskeva vaikutus.

Ruokavaliossa ratkaisee Ninan mukaan kokonaisuus. Pitää löytää rento ja oma kultainen keskitie.

-Elämä on elämistä ja nauttimista varten, mutta täytyy olla myös terve ja energinen. Ruokavaliostasi pitäisi löytyä se punainen lanka, joka tukee terveyttä ja energisyyttä, ja se tulisi koostaa monipuolisesti maalaisjärkeä käyttäen.

Asenteen merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa.

-Vastoinkäymisistä huolimatta olet oman elämäsi ”herra”, älä anna lannistaa ja lannistu. Sinä määräät kuinka asioihin suhtaudut

Nina Hosko tekee yksilövalmennusta ja valmentaa myös pienryhmiä Kotkassa, Pyhtäällä, Porvoossa, Haminassa ja Kouvolassa. Ryhmävalmennusta saa myös verkossa. Seuraava nettivalmennus ”Timmiksi!” alkaa 12.3.2018. Lue lisää TÄÄLTÄ

ILMOITUS
Rasva pois jäädyttämällä, uutta! Tutustu!
jouninkauppa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT