Mainos
Koti Ilmiöt Roosa nauha on suomalaisten mielestä paras hyväntekeväisyyskohde

Roosa nauha on suomalaisten mielestä paras hyväntekeväisyyskohde

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys on noussut tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten mielikuvissa kaikkein mieluisimmaksi lahjoituskohteeksi.

Roosa nauha on kärkisijalla, kun katsotaan usean mielikuvatekijän yhteisvaikutusta. Roosa nauhan vahvuuksia ovat muun muassa näkyminen julkisuudessa, toiminnan luotettavuus, asiantuntemus ja vaikuttavuus. Roosa nauha nousi tutkituista 35 järjestöstä ja keräyksestä kärkeen myös kokonaismielikuvassa.

Syöpätutkimukseen varoja keräävä Roosa nauha on kasvattanut merkittävästi tunnettuuttaan ja tukijoiden määrää viime vuosina. Suosio on ymmärrettävää, sillä vakavien sairauksien hoito ja ennaltaehkäisy on ollut suomalaisille kaikista mieluisin hyväntekeväisyyskohde jo vuosia.

Hyvinvoinnin.fistä saat kaikki terveystuotteet luotettavasti, nopeasti ja edullisesti – klikkaa heti!

Suomalaisten mielikuvia hyväntekeväisyydestä tutki Taloustutkimus Oy maalis-huhtikuussa 2018. Kyselyyn vastasi 3 501 suomalaista. Suomi tänään -kyselytutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen on tukenut sairauksien hoitoa ja ehkäisyä viimeksi kuluneen vuoden aikana. Syöpäsäätiö on vahvasti tuonut esiin tarvetta turvata tutkimusrahoitus, sillä syöpätutkimuksen julkinen rahoitus on vähentynyt merkittävästi viime vuosina.

-Roosa nauhan suosiosta kuuluu suuri kiitos asiaan sitoutuneille Roosa nauha -suunnittelijoille sekä erinomaisille yrityskumppaneille. Nauhojen ja kampanjatuotteiden myynti tuo valtaosan keräyksen tuloksesta, pohtii Syöpäsäätiön varainhankinta- ja viestintäjohtaja Helena Hulkko.

-Roosa nauha on osoitus siitä, että helppo ja positiivinen tapa tehdä hyvää toimii. Arjen ruokaostoksiin on mutkatonta valita se tuote, josta menee osuus syöpätutkimuksen tukemiseen. Kaunis nauha on myös helppo napata kaupan kassalta mukaan rintapieleen.

Syöpäsäätiö on järjestänyt Roosa nauha -keräyksen lokakuussa vuodesta 2003 alkaen. Roosa nauha -keräys käynnistyy 16. kerran 27.9. Nauhan suunnittelijoina ovat olleet muun muassa Duudsonit ja Michael Monroe.

Roosa nauhalla kerättiin viime vuonna lahjoituksia syöpätutkimukseen kaksi miljoonaa euroa. Roosa nauha -varoista tuetaan ensisijaisesti rintasyövän tutkimusta, sillä se on yleisin syöpä Suomessa. Syksyllä 2017 Roosa nauhasta jaettiin syöpätutkijoille yli kaksi miljoonaa euroa apurahoina. Suurimmat apurahat myönnettiin perinnöllisen rintasyövän tutkimukseen sekä naisten tappavimman gynekologisen syövän, munasarjasyövän, tutkimukseen. Kokonaisuudessaan Syöpäsäätiö myönsi 6,5 miljoonaa euroa apurahoja 2017.

Syöpätutkimuksen ansiosta muun muassa vaikeasti hoidettavat rintasyövät eivät nykyisin uusiudu entisen lailla ja levinnyttä rintasyöpää sairastavien elossaoloaika on pidentynyt. Rintasyövän elossaolotilastoissa Suomi on Ruotsin rinnalla maailman parhaita: 91 prosenttia rintasyöpäpotilaista on elossa viiden vuoden kuluttua diagnoosista ja 85 prosenttia kymmenen vuoden päästä.

Tilaa Hyvinvoinnin.fistä kaikki mitä tarvitset

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT