Mainos
Koti Ilmiöt Päivän terveysvinkki: Ruokarauha!

Päivän terveysvinkki: Ruokarauha!

Nykypäivän kiireinen elämäntyyli nyhtää meitä kaikkialle ja verottaa aikaa asioista, joiden tulisi olla keitaita päivän keskellä.

Yksi tällainen asia on ruokailu.

Aiemmin puhuttiin ruokarauhasta. Kuka sellaista enää muistaakaan? Nyt ahmimme lounaamme milloin pikaisesti työpaikkaruokalassa käyden tai näppäimistön päällä murustellen.

Terapeutti Kim Pearson on sitä mieltä, että yksi hyvinvointimme kulmakivistä on ei ainoastaan se mitä syömme vaan miten syömme.

Hänen mielestään ei ole hyvä ruokailla työpöydän ääressä kiireisesti, vaan ottaa lounaalle kunnon aika.
On syytä rauhoittua ja nollata. Keskittyä syömiseen. On hyvä lähteä pois työpisteeltä ja syödä vaikkapa neuvotteluhuoneessa, ellei muuta paikkaa keksi.

-Keskity ateriaan. Pureskele rauhassa ruokasi, jotta ruoansulatus alkaa tehokkaasti. Tämä auttaa myös ravintoaineiden imetytymisessä. Se vähentää ruoansulatusvaivoja ja turvotusta tehokkaasti. Rento päivähetki tekee tyytyväisen mielen ja auttaa myös vatsaa toimimaan.

Ruoan jälkeen on hyvä muistaa asia, jota ennen kunnioitettiin: ruokalepo. Voit aivan hyvin käyttää lopun ruokatunnistasi vain olemiseen. Älä kiirehdi työpisteellesi vaan ota aikaa itsellesi. Tulet huomaamaan vatsasi kautta, että se kannattaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT