Mainos
Koti Oma tarina Sannan kokemuksia vuoropaastosta: Toimii!

Sannan kokemuksia vuoropaastosta: Toimii!

Vuoropaastosta puhutaan yhä enemmän. Eläimillä suoritetuissa kokeissa on saatu lupaavia tuloksia sen terveysvaikutuksista. Eläinkokeissa on havaittu glukoosi- ja insuliinipitoisuuksien pienenemistä ja vähentynyttä diabetesriskiä. Vuoropaaston vaikutuksesta koe-eläinten sydän myös näytti kestävän paremmin, syöpäriski näytti vähentyvän, samoin verenpaine aleni. Lisää ihmistutkimusta tarvitaan, mutta jo nyt on nähty hyvän kolesterolin arvojen kohoamista.

Sanna, 38, kokeili vuoropaastoa laihdutusmerkityksessä, ja suosittelee sitä Terveyden Asialla -lukijoille. Tässä Sannan tarina siten, kuten hän sen itse Terveyden Asialla -sivustolle kirjoitti. Lähetä sinäkin meille oma terveystarinasi!

”Olen pitkään yrittänyt laihduttaa, ja mietin mikä voisi olla sopiva keino, kun aina tulee sortumisia. Sortumisia tulee lähinnä niin, etten jaksa pysyä erossa vaikkapa pullasta viikkoa kahta, palkintopäivään saakka, vaan sorrun jo toisena tai kolmantena päivänä tsemppauksen alkamisesta. Sitten lopetankin, kun tuli vesiperä.”

”Vuoropaasto on sopinut minulle hyvin, sillä maltan hyvin olla päivän vähäisillä kaloreilla, kun tiedän että kohta saan syödä enemmän. Itse käytän 600 kalorin paastopäiväsaantia, joka toinen päivä syön sitten normaalisti. Tämä tarkoittaa minulla sellaista 2000 kalorin nauttimista. Jokainen osaa laskea, että kahden päivän syklissä tämä tarkoittaa 2600 kalorin määrää, joka on yhdelle päivälle jaettuna 1300. Sillä siis jo tapahtuu laihtumista.”

”Yllättävää on ollut, kuinka sitä jaksaa hyvin paastopäivät (juo paljon vettä), kun tietää että huominen on pian. Sitten huomaakin syöntiaamuina, ettei olekaan niin nälkä. Tässä ihan tottuu vähäisemmälle ravinnolle. Toki saan normipäivänä kivutta sen 2000 kaloria syötyä, mutta käy helposti niin, ettei sitä haluakaan mässätä, vaan syödä senkin ihan tosi terveellisesti.”

”Painoni putoamisesta: on nyt lähtenyt kahdessa kuukaudessa kuusi kiloa. Olen myös lisännyt lenkkeilyä. Olo on hyvä, pirteä, energinen. Suosittelen kaikille. Ja muistakaa juoda pari litraa vettä päivässä. Se poistaa kuonat.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT