Mainos
Koti Terveydentekijät Selkäyhdistysten liikuntaryhmät kiinnostavat tuhansia suomalaisia

Selkäyhdistysten liikuntaryhmät kiinnostavat tuhansia suomalaisia

Selkäyhdistysten liikuntaryhmät käynnistyvät taas syksyn alkaessa ja liikuttavat säännöllisesti tuhansia suomalaisia. Suosittuja liikuntamuotoja ovat muun muassa jooga, selkäjumppa ja pilates. Kunnon kohotuksen lisäksi ryhmät tarjoavat iloista yhdessäoloa.

Paikallisissa selkäyhdistyksissä eri puolilla Suomea toimii yli 200 selän terveyttä edistävää liikuntaryhmää, joissa liikkuu viikoittain noin 1 750 henkilöä. Suosituimpia liikuntamuotoja ovat jooga, selkäjumppa ja pilates. Yhdistykset järjestävät monia muitakin liikuntaryhmiä, kuten ohjattuja kuntosaliryhmiä ja vesiliikuntaa. Myös luontoliikunta on kasvattanut suosiotaan. Selkäyhdistykset järjestivät viime vuonna 36 luontoliikuntatapahtumaa tai -retkeä.

Selkäyhdistysten liikuntaryhmät on tarkoitettu kaikille selän terveydestä kiinnostuneille, eri-ikäisille ja kunnoltaan eritasoisille. Liikunnan ohella ryhmät tarjoavat mahdollisuuden yhdessäoloon ja vertaistukeen. Useimpia liikuntaryhmiä ohjaavat fysioterapeutit tai liikunnanohjaajat.

Monipuolinen ja säännöllinen liikunta edistää selän hyvinvointia. Se vähentää kipua ja parantaa toimintakykyä pitkittyneessä selkäkivussa sekä ehkäisee selkäkivun uusiutumista.

– Selkäyhdistyksistä löytyy jokaiselle sopivaa liikuntaa. Nimestään huolimatta selkäryhmissä ei harjoiteta pelkästään selkää, vaan koko keho saa liikettä. Liikuntaryhmissä selkäoireet huomioidaan ja jokainen saa harjoitella itselleen sopivilla liikkeillä, eli ohjaajat neuvovat myös vaihtoehtoisia liikkeitä, kertoo järjestö- ja liikuntatoiminnan koordinaattori Hanna Kääriäinen Selkäliitosta.

Liikuntaryhmät ovat selkäyhdistysten ydintoimintaa, myös jäsenten mielestä. Selkäliiton jäsenkyselyn (2018) mukaan tärkein syy liittyä selkäyhdistyksen jäseneksi ja yleisin tapa osallistua toimintaan oli yhdistyksen järjestämä liikuntatoiminta. Selkäyhdistykset toimivat vapaaehtoisten voimin. Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Vapaaehtoisena voi toimia esimerkiksi yksittäisessä liikuntatapahtumassa tai olla kehittämässä lajikokeiluja yhdistyksen liikuntatarjontaan.

Lisätietoa selkäyhdistyksistä ja niiden yhteystiedot löytyvät Selkäliiton sivuilta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT