Mainos
Koti Uutiset Suomalaisnaisen suurin pelko: syöpä

Suomalaisnaisen suurin pelko: syöpä

Ifin kyselytutkimuksen mukaan syöpä on sairaus, johon sairastumista suomalaisnaiset pelkäävät muita sairauksia enemmän. Syöpään sairastuminen on huolena 70 prosentilla naisista. Eniten sairastumisessa pelottaa kuoleman mahdollisuus, sairastumisen mukanaan tuomat taloudelliset ongelmat sekä oma ja perheen jaksaminen.

Jopa 70:tä prosenttia suomalaisnaisista huolestuttaa syöpään sairastuminen. Tämä käy ilmi Ifin kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten ajatuksia sairastumiseen liittyen. Syövän jälkeen seuraavaksi eniten suomalaisnaisia huolestuttaa sairastuminen aivoinfarktiin, sydän- ja verisuonitautiin ja vakaviin muistisairauksiin.

– Syövän nouseminen naisten ykköshuoleksi ei tietysti ole ihme, sillä monen tuttavapiiriin kuuluu syöpään sairastuneita. Ja esimerkiksi rintasyöpään sairastuu elämänsä aikana joka kahdeksas suomalaisnainen, sanoo Ifin henkilövakuutusten tuotepäällikkö Piia Kononen.

Sairastumisessa naisia pelottaa eniten kuoleman mahdollisuus, sairastumisen mukanaan tuomat taloudelliset ongelmat sekä oma ja perheen jaksaminen.

Osa suomalaisnaisista on varautunut tai pyrkinyt jollakin tavalla minimoimaan riskiä sille, että sairastuisi vakavasti. Puolet naisista liikkuu aktiivisesti sekä syö terveellisesti ja joka neljäs käy lisäksi säännöllisesti lääkärintarkistuksissa.

Pitkä sairasloma voi tarkoittaa tulojen tippumista

Ifin kyselytutkimuksen mukaan lähes 50 prosenttia suomalaisnaisista arvelee, että jos joutuisi pitkälle, puolen vuoden mittaiselle sairaslomalle, siitä koituisi merkittäviä taloudellisia ongelmia. Suurella osalla ei ole myöskään tarkkaa kuvaa siitä, miten tulot tippuisivat. Joka neljäs nainen on varautunut mahdolliseen sairastumiseen kartuttamalla säästöjä.

–Sairastuminen vakavasti on tietysti järkyttävä asia. Onneksi nykyisin esimerkiksi syöpiä pystytään jo varsin hyvin parantamaan. Taloudellinen näkökanta kannattaa kuitenkin jokaisen suomalaisen selvittää: sairastuminen tarkoittaa yleensä pitkää sairaslomaa ja monella putoamista Kelan sairausrahalle. Siksi on hyvä pohtia etukäteen omaa ja perheen taloudellista selviämistä esimerkiksi silloin, jos sairaus vie vaikka puoleksi vuodeksi pois töistä, Kononen kehottaa.

Syöpään ja muihin vakavien sairauksien sairastumisten varalle voi varautua vakuutuksella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT