Mainos
Koti Uutiset Tietojenkalastelun uhriksi joutunut Terveystalo: "Halusimme toimia nopeasti"

Tietojenkalastelun uhriksi joutunut Terveystalo: ”Halusimme toimia nopeasti”

Terveystalo kertoo siirtyneensä sähköisessä verkkoajanvarauksessaan vahvaan tunnistautumiseen. Vahva tunnistautuminen otettiin käyttöön nopeutetulla aikataululla sen jälkeen, kun yritykseen kohdistui tietojenkalastelua.

-Kyseessä ei ole pikaratkaisu, vaan olemme kehittäneet vahvaan tunnistautumiseen pohjautuvaa sähköistä asiointiamme jo pitkään. Viime viikolla meihin kohdistuneen tietojenkalastelun seurauksena halusimme siirtyä tähän myös verkkoajanvarauksessa käsiteltävien tietojen osalta, sillä tietojenkäsittelyn luottamuksellisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Halusimme myös toimia nopeasti ja meillä oli valmius ottaa vahva tunnistautuminen käyttöön vain muutamassa päivässä, sanoo Terveystalon digijohtaja Juha Juosila.

Vahvan tunnistautumisen käyttöönotto ei edellytä Terveystalon asiakkailta toimenpiteitä. Se tarkoittaa käytännössä, että jatkossa sähköisen verkkoajanvarauksen yhteydessä asiakkaan henkilöllisyys todennetaan esimerkiksi verkkopankkitunnusten avulla.

-Meihin kohdistunut tietojenkalastelu osoittaa millaisia vaatimuksia maailman nopea muuttuminen yhä digitaalisemmaksi asettaa tietoturvalle. Samalla myös terveystoimialaan kohdistuvat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Terveystalo haluaa jatkossakin olla toimialan edelläkävijä digitaalisten palveluiden tarjoamisessa ja tämä edellyttää edelläkävijyyttä myös tietoturvaratkaisuissa, Juosila kertoo.

Tietojenkalastelun kohteeksi joutui viime viikolla alle kymmenen Terveystalon asiakasta, joista jokaista on informoitu asiasta puhelimitse. Tietojenkalastelu kävi ilmi Terveystalon saamasta kiristysviestistä. Se kohdistui sähköiseen verkkoajanvaraukseen, jossa käsitellään ainoastaan nimi- ja henkilötunnustietoja, joita ei EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan ole luokiteltu arkaluonteisiksi henkilötiedoiksi. Tietojenkalastelu ei siis kohdistunut potilastietoihin eikä vaaraa niiden joutumisesta kalastelun kohteeksi ole ollut.

Terveystalo on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille ja ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle sekä Suomen kyberturvallisuuskeskukselle.

Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT