Mainos
Koti Ilmiöt Väkivallan julmat kasvot: Kun en sinua saa, ei saa muutkaan...

Väkivallan julmat kasvot: Kun en sinua saa, ei saa muutkaan…

Happoiskut ovat lisääntyneet maailmalla. Ongelmana on, ettei niistä rangaista tuntuvasti.

Happoiskut ovat kostotoimenpiteitä, jotka kohdistuvat useimmiten naisiin, joskus myös lapsiin. Iskuja tekevät ex-miehet tai sukulaiset naisille esimerkiksi suhteen tai avioliiton päätyttyä tai muissa ristiriitatilanteissa. Nainen pyritään häpäisemään ja hänen ulkonäöllinen “arvonsa” mitätöimään muiden miesten silmissä.

-Kun minä en sinua saa, et kelpaa muillekaan, mustasukkainen mies voi ajatella.

Happoisku onkin paitsi fyysisesti myös sosiaalisesti varsin invalidisoiva väkivallanteko. Monet menettävät ulkonäkönsä lisäksi myös aistejaan, esimerkiksi näkö- ja hajuaistin.

Happo sulattaa ihon ja myös elimiä ja ruumiinosia, kuten neniä, silmiä, hampaita ja niin edelleen. Psyykkiset seuraamukset ovat oma luku sinänsä. (juttu jatkuu kuvan jälkeen)


Eniten iskuja tehdään Kaakkoisessa Aasiassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Karibialla. Vuosittain on laskettu tehtävän jopa 1 500 happoiskua.

Vaikka alueena Intia ja Bangladesh ovat tulleet iskuista tunnetuksi, viime aikoina väkivallanteot ovat yleistyneet muun muassa Kolumbiassa.

Usein happoisku tilataan. Maailmalla kerrotaan, että köyhissä maissa happoiskun voi saada ostettua jopa parilla eurolla. Ongelmana on, että happoiskuista annetut rangaistukset – jos tekijä selviää – ovat varsin pieniä uhrin lopunelämän kärsimyksiin verrattuina.

Lähde: Acid Survivors Trust International
Kuvat: WMC

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT