Mainos
Koti Ilmiöt Voiko tämä olla totta? Yksi helppo kikka selvittää onko ihminen tunnekylmä

Voiko tämä olla totta? Yksi helppo kikka selvittää onko ihminen tunnekylmä

Otsikko on luonnollisesti vahva kärjistys. Persoonallisuuden häiriön diagnoosin voi tehdä vain lääkäri. Mutta tutkijoiden mielestä tunnekylmyydestä voi hyvin saada osviittaa.

Yhdysvalloissa on tehty tutkimus, jossa henkilöitä altistettiin niin kutsutulle haukotuskokeelle. Ensin oli siis kartoitettu tutkittavien henkilöiden itsekeskeisyyden ja empatiakyvyn tasoa.

Sitten heille näytettiin videomateriaalia haukottelevista ihmisistä. Niille, jotka saivat merkittävät pisteet psykopatiatestissä, haukotus ei tarttunut.

Tutkijat vetivät johtopäätöksen siitä, että tunnekylmyyttä ja empatiakyvyttömyyttä omaavan henkilön saattaa tunnistaa haukottelemalla hänen seurassaan. Jos haukotus ei tartu, henkilöllä voi olla vaikeuksia myötäelämisen kyvyissään. Haukotus tarttuu ihmisten kesken helposti, koska jäljittelemme tiedostamattamme muiden eleitä ja tunteita. Se on empatiaan kuuluva perusominaisuus.

Tutkimus julkaistiin Personality and individual differences -lehdessä. Baylorin yliopiston tutkijat kontaktoivat 135 tutkimushenkilöä.

Tutkijat korostavat, ettei haukottelutesti ole mikään psykopatian tahi narsistisen persoonallisuushäiriön diagnosointiväline, mutta yhteys on mielenkiintoinen.

Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT