Mainos
Koti Terveydentekijät Voisitko sinä hyötyä nettilääkäristä - hintakaan ei korpea kukkaroa

Voisitko sinä hyötyä nettilääkäristä – hintakaan ei korpea kukkaroa

Nettilääkäri on tätä aikaa. Verkon avulla voi saada apua terveysasioihin 24 tuntia vuorokaudessa – eikä se edes maksa paljon.

Esimerkiksi Mehiläisellä on käytössään niin kutsuttu Digiklinikka. Tutustuimme sen toimintaan.

-Digiklinikan etävastaanotolla voi lähettää lääkärille tai hoitajalle kysymyksensä sekä tarvittaessa valokuvia. Asiakas saa vastauksen tunnissa. Yleislääkäri vastaa joka päivä klo 7-23 ja hoitaja yöaikaan klo 23-7. Digiklinikka on käytössä sekä OmaMehiläinen-älypuhelinsovelluksessa että -verkkopalvelussa, Mehiläiseltä kerrotaan.

Miten homma käytännössä sujuu?

Esimerkiksi Mehiläisellä asiakas kirjautuu OmaMehiläinen-verkkopalveluun tai OmaMehiläinen-sovellukseen, jonka voi ladata Google Playsta tai App Storesta.

Ensimmäisellä käyttökerralla asiakas syöttää palveluun maksukortin tiedot ja kuvaa kännykällään oman Kela-korttinsa. Näin hän saa Kela-korvauksen ja maksaa aina käytöstä vain omavastuuosuuden. Seuraavilla käyttökerroilla tätä vaihetta ei enää tarvita.

Sitten kirjoitetaan lääkärille kysymys, oheistetaan vaikkapa kuvia oireista ja niin edelleen. Mahdottoman kallista verkossa asiointi ei ole, sillä hoitajan vastaanotto maksaa yhdeksän euroa, lääkärin 29,90 euroa.

-Jos Digiklinikka ei voi auttaa, vaan lääkäri tai hoitaja ohjaa asiakkaan vastaanotolle, Digiklinikalla käynnistä ei laskuteta mitään, Mehiläiseltä kerrotaan.

Missä tilanteissa nettilääkäriin?

Yleensä nettilääkärin puoleen käännytään, kun halutaan vaikka uusia reseptejä tai kyseessä on kontrollikäynti. Myös nuha, virtsatietulehdukset, ihottumat ja ihomuutokset, allergiaoireet, selkäkipu ja silmätulehdusoireet ovat tyypillisiä asioita.

Oireiden ei ole syytä olla lievää vakavampia. Lievällä tarkoitetaan tilannetta, jossa yleisvointi on hyvä ja oireiden kesto on ollut muutamia päiviä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT JUTUT

Pirkanmaalla suljettiin koko koulu: Tämä on koronatilanne Suomessa nyt!

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Uudet koronatapaukset ovat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kaksi tapausta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus, joka liittyy aikaisemmin Suomessa todettuun tapaukseen. ...

Ja arvonta on suoritettu – voittaja ratkaistu

Nyt oli jaossa Paola Suhosen suunnittelema kiva design-heijastin - bambi aiheeltaan. Ja kukas sellaisen itselleen saakaan? Paljon onnea: EIJA ÄMTÖ Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin...

Suomessa jo 19 koronatartuntaa

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tapausta on löydetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ja kaksi tapausta Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset...

Janita Lukkarisen ystävä törmäsi järkyttävään viestiin – voiko tämä olla totta!

Janita Lukkarinen antoi nuoren aikuisen syövälle kasvot. Hän on kirjoittanut elämäntilanteestaan ahkerasti someen jo parin vuoden ajan. Nyt Janita on ollut saattohoidossa, Terhokodissa parisen...

VIIMEISIMMÄT KOMMENTIT